Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový perník

Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí domova, ale třeba na chatě. K přípravě nám totiž stačí jen pár základních surovin, mísa a hrnek.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

21. 8. 2008 09:41

Suroviny pro 1

1

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 160 kJ / 4 340 kcal
Bílkoviny76,83 g
Tuky151,15 g
Vláknina32,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy654,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

http://www.kedlubna.tym.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jindriskas Jindriskas

31. 7. 2018 15:07

super, díky za recept :yes:

dvorjoba

13. 7. 2018 02:59

První perník, který jsem upekla. Podle rad jsem ubrala cukr na 1/2 hrnku - chuťově je sladký tak akorát. Perníkového koření a skořice jsem dala asi 1,5 lžičky, protože mám ráda výraznější chuť, ale ani mně nepřijde - navíc krásně voní. Špaldovou mouku jsem smíchala napůl s hrubou moukou. Mléko jsem nemusela přidávat - zato jsem dala 2 vrchovaté hrnky cukety - konzistence tak akorát. A pekla jsem tak na 180 stupňů 40 minut. Nakonec jsem polila instantní čokoládovou polevou, kterou nedoporučuju, protože je moc sladká. Abych to trochu zjemnila posypala jsem ještě kokosem..:

stanik

12. 9. 2017 18:08

Jen jsem ubrala cukr, výborný recept, jako dech,díky za něj

EVA D.

9. 9. 2017 21:02

VELICE DOBRÝ RECEPT DĚTEM MOC CHUTNAL BUDU PÉCT ČASTĚJI<3:-D:-)

mejtys

27. 8. 2017 12:20

Je luxusní!<3

Věra

18. 8. 2017 20:54

Zítra perník z cukety upeču.Mám u nás vnoučka a perník má moc rád,tak proč mu ho nedopřát<3:-K:yes:

Jitka

16. 8. 2017 20:39

Výborný rychlý recept. Místo klasické mouky jsem dala spaldovou a pekla cca 25minut na 170 stupňů na horkovzduch.

eva

29. 7. 2017 21:21

tento recept jsem zkusila a je vynikající mléko do něj jsem vůbec do něj nedávala je to těsto krásně vláčné . Určitě budu péct opakovaně :-):yes::yes:

Elis

17. 7. 2017 16:34

Holky, med se nepeče-vypouští karcinogeny v tak velké teplotě, není to zdravé. Raději použijte třzinovy cukr NERAFINOVANÝ;-) (nebo datláč), jinak už se nám taky peče.. ale též jsem musela ředit vodou. Nejspíš záleží na šťavnatosti cuketky;-)

Petra

14. 7. 2017 15:56

Pernik jsem pred chvili dopekla a je vyborny. K predchozim komentarum-zadne mleko neni vubec potreba,smes je husta akorat a micha se velice dobre. Snad jen drobnosti-staci o neco mene cukru,pece se pri 170 st.cca 40 minut a z koreni staci prasek do perniku,event.trosku koreni do perniku. Skorice jiz neni nutna. Jinak recept vynikajici. Rychla a vlacna buchta

julietta

13. 7. 2017 22:48

Také jsem přidala hrnek mléka, bez něho by to nešlo.
:-)

ivulinka ivulinka

13. 7. 2017 15:43

Lenka Š.: tyhle buchty lité na plech peču při 175 st. asi 4o minut;-)

Lenka Š.

13. 7. 2017 13:16

Na kolik stupňů jste prosím pekli?

Irena

7. 7. 2017 14:08

Za mě super. Příště dám méně cukru, mi tolik nesladíme, ale jinak těsto je krásně vláčné a výborné. Polila jsem čokoládou a posypala kokosem. Polohrubou mouku jsem dala napůl se špaldovou. Dělala i moje 10 letá dcera sama, a povedlo se :-) . Recept určitě využijeme jako universální. Příště dáváme do muffimů :yes::yes: Opravdu super

Pavlína

10. 5. 2017 13:13

pekny nesmysl 8-( co se tyce ze to jsou vsechny suroviny, pokud tam nedate mléko, nejde zamíchat jak je to husté prostě tam chybí mléko aby to vse spojilo delala jsem presne podle toho co tam je psane, takze rada dodat mléko jinak nevim jak by to dopadlo kdybychho tam tedy nedala byla by to jedna hromada, jinak recept vypada moc dobre a uz se mi pece v troube tesim se na vysledek :-) :-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta z cukety jako pernik cuketova buchta perník recept recepty s cuketou výborné recepty z cukety buchta z cukety top recepty z cukety recept na perník cuketa recepty recepty z cukety recept na cuketovou buchtu pernikova buchta s cuketou perník cuketový moučník buchta s cuketou perníková buchta z cukety cuketovypernik top recepty perník ceketový perník cuketová buchta recept

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, vejce, cuketa strouhaná, olej, kakao, marmeláda pikantní, koření do perníku, skořice mletá, prášek do perníku

TopRecepty.cz

Cuketový perník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6w6