Steak z hovězího pupku – flank steak
Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa zbytečně nepřebili, k dochucení postačí sůl, steakové koření a kvalitní olej.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z hovězího pupku – flank steak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ln5v
Moje poznámka
Steak z hovězího pupku – flank steak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ln5v
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 30 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 21 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pupek podle pohlreicha,
hovězí pupek,
hovězí pupek recepty,
hovězí steaky připrava,
hovězí steak podle pohlreicha,
hovězí pupek recept,
hovězí pupek na grilu,
hovezi pupek steak,
hovezi pupek steak recept,
flam steak,
flank steak na grilu,
recept hovezi pupek steak,
hovězí steak pohlreich,
co je hovězí pupek,
flan steak,
hovězí steak příprava,
hovezi pupek cena,
hovězí steak,
recept na hovezi pupek,
hovezi pupek na gril
Suroviny:
pupek hovězí,
sůl hrubozrnná,
olej,
koření na steaky,
pečivo,
zelenina čerstvá
Komentáře (38)
Důvod - v restauraci, kde kuchař opravdu ví, co dělá (vyzkoušeno opakovaně), jsem si v pátek dala flank steak...měla mne "trknout" cena jídla, 275 Kč, steak 200 g....pokud se cena vyzrálého kvalitního flanku pohybuje kolem 700 kč/kg tak to jaksi nesedí...kuchař s flákotou dělal co mohl, ale bylo to fakt pro argentinskou dogu
Takže bych asi s domácí minutkovou přípravou pupku byla hooooodně opatrná na výběr masa....
i na maso z obou stran.Maso dej na pánev a až se tzv.odlepí, tak ho otoč a dívej se na šťávu, která z něj bude vytékat.Čím tmavší,tím více je propečený.Potom ho dej dotáhnout do trouby na 55 st. na 5 min. max.Před podáváním dochuť čerstvě mletým pepřem.Až ho ochutnáš,tak se zblázníš,to ti garantuji.Pokud to nezvládneš, tak v Hotelu Sloup můžeš ochutnat i jiné steaky než flank,třeba ball tip nebo top blade
Pro ty co si dávají hovězí steaky propečené-dejte si raději řízek.
Major
***
Máme vakuovačku a jeden potomek si pořídila sous vide (su víde) https://www.idnes.cz/hobby/domov/vareni-sous-vide....
Jsem jak biblický Tomáš
Doposud pro mě byla příprava stejků jako hrát ruletu
Vakuovaný pupek šetrně "uvařený" ve folii vytemperujeme (nebo můžeme uložit do mrazáku a stejným způsobem použít posléze), osušíme, potřeme olejem, vložíme na ROZPÁLENOU pánev (bez tuku!) a opečeme do hněda (cca 2 minuty + 2 minuty) Pokud je flákota tlustější, tak ji dáme na pár minut do tepla (do 100°C), Pak osolíme, opepříme, pokrájíme přes vlákna na plátky a podáváme. Maso má asi 2 mm kůrčičku a vo vnútri je nádherně starorůžové (což choulostivějším náturám může trošku vadit)
Je to jedna báseň
***
Kachnička, že aby měla chrumkavou kůžičku, tak chvilku spočinula pod rozpáleným grilem
... dík, ale já jsem už "velkej kluk" a obhájím se sám
http://www.titanovepanve.cz/recepty/grilovani/40-...
.... velmi vtipné - zkuste se podívat kdo je podepsán pod receptem
Souhlasím s 6 minutami z každé strany, nemám ráda, když mi z masa cáká krev, ať si to klidně někdo považuje za barbarství. Když jsem jedla v El barrio flank steak naposledy, měla jsem chuť na úplně propečené maso a nadhodila jsem číšníkovi, že to asi je považováno za barbarství. Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na chuti každého jednotlivce. A zcela barbarsky jsem tu dobrotu tentokrát zapila bílým nikoliv červeným vínem značky Antarés. Vrcholný gurmánský zážitek.
6 minut je barbarstvo!!!!