Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 750 kJ / 5 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 401,94 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 862 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 456,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do pěny. Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, kakao a prosejeme do mísy s máslovým krémem. Po částech přidáváme mléko a rum, až vznikne hladká hmota.
Dortovou formu naplníme těstem a povrch uhladíme, dáme péct na 20 minut.
Necháme zcela vychladnout a pokapeme zbylým rumem. Krok 2: Třešně necháme okapat a šťávu zachytíme. Rozšleháme solamyl, 2 lžíce cukru, skořici s 250 ml kompotové šťávy a krátce povaříme. Když nám začíná hmota tuhnout vmícháme třešně. Musí to být dost husté! Rozetřeme na dortový korpus a chladíme nejméně 3 hodiny. Krok 3: Želatinu namočíme do studené vody. Rozmícháme mascarpone se zbylým cukrem. Smetanu ušleháme s cappuccinem a vmícháme do mascarponové směsi. Vymačkanou želatinu rozpustíme za stálého míchání na mírném ohni a vmícháme ke krému. Potřeme jím dort a dáme opět chladit nejlépe přes noc. Posypeme kakaem.
Dortovou formu naplníme těstem a povrch uhladíme, dáme péct na 20 minut.
Necháme zcela vychladnout a pokapeme zbylým rumem. Krok 2: Třešně necháme okapat a šťávu zachytíme. Rozšleháme solamyl, 2 lžíce cukru, skořici s 250 ml kompotové šťávy a krátce povaříme. Když nám začíná hmota tuhnout vmícháme třešně. Musí to být dost husté! Rozetřeme na dortový korpus a chladíme nejméně 3 hodiny. Krok 3: Želatinu namočíme do studené vody. Rozmícháme mascarpone se zbylým cukrem. Smetanu ušleháme s cappuccinem a vmícháme do mascarponové směsi. Vymačkanou želatinu rozpustíme za stálého míchání na mírném ohni a vmícháme ke krému. Potřeme jím dort a dáme opět chladit nejlépe přes noc. Posypeme kakaem.
Zveřejněno 9. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cappuccinový dort s třešněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QnP
Moje poznámka
Cappuccinový dort s třešněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QnP
Nejnovější recepty
Třešňová granita
Přidáno před 2 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 7 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 21 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 33 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 2 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 4 hodinami
Kakaový krém do řezů
Annanas před 4 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
ferda30 před 5 hodinami
Langoše z bílého jogurtu - kelímkové
MáťaKuchtík před 5 hodinami
Segedínský guláš
Larietern před 5 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Cucka77 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zakusek s tresnemi,
nepečený dort s třešněmi,
dort s tresni,
zákusek s třešněma,
čokoládovy dort s tresnemi,
zákusky s třešněmi,
zákusky se třešněmi,
zakusek z tresni,
cappucinovy dort,
tartufo s vanilkovym kremem recept,
zákusky s třešněma recepty,
zakusek s tresni,
kamilina makova buchta,
třešně recepty,
výborný zákusek s třešněmi,
dosrt s třešněmi,
zákusek tartufo,
recept tartufo,
cappuccinový zákusek,
dobroty s třešněma
Suroviny:
máslo,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
mouka polohrubá,
solamyl,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
rum,
třešně,
solamyl,
cukr,
skořice,
želatina,
mascarpone,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cappuccino,
kakao
Komentáře (49)
dala bych jako hlavní celej ten dort, ta je kardinální a úchvatná
před Topkama neuteče.
Plněno je třešinkama,
hýbe nám to se slinama.
Maskarpone rádi máme,
do obchodu pospícháme.
Dortíček si upečeme,
to se zase pomějeme.
vybírám dort pro synátora k narozeninám a tenhle se mi móóc líbí
prý sladké neumí, nepeče...
totok je mistrovské dílo hodné cukrářského profíka
bravo, tleskám, smekám.. záviďám
jedlé fotěnky máš...