Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírové "nivánky"

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 3. 2012 19:28

Suroviny

Porce: 6 ks středně velkých palačinek

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 586 kJ / 1 096 kcal
Bílkoviny50,87 g
Tuky28,45 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy155,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když honí mlsná na něco a neví se na co, je nejlépe otevřít "vyžranou" ledničku a ujistit se, že tam už opravdu žádné naložené masíčko nečíhá :-) Pak se vezmou přebytky kefíru, opravdu malý zbyteček nivy a olej je po ruce vždy.

Kefírové palačinky dělávám běžně, ale s přidáním nivy jsem trnula, jaký bude výsledek. Povedlo se, jen při otáčení na pánvici se musí dávat pozor, aby se vláčné těsto neprotrhlo. "Nivánky" byly velice chutné, těsto je vláčné a sametové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

16. 3. 2012 14:02

Anna Kocikova:lip bych to napsat neumela:-K:-K:-K:-K:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 3. 2012 13:53

Anna Kocikova: :yes::-K (a určitě je vyzkouším, nivu mám)

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 3. 2012 13:50

cathleen:Jejda,tak to mě mrzí,že je to smáznuto;-)já doteď"smolila"odpovědi na papír:-O:-D:-D
Pro všechny,kteří mají problémy s bodíky v tzv"naší sestavě"Osobně nepřidávám rcp pro body,ale pro komentáře,které si vždy se zájmem přečtu,byť jsou mnohdy i negativní.Člověk se nad nima pousměje a pobaví.
ŠUŠLAJDO-jsem ráda,že Ti kefírové houbičky stále fungují a domácí kefírek využiješ i na něco jiného,než jen k pití:-DDo omáček i polévek je také dobrý,pak už není třeba přidávat zakysanku,nebo přikyselovat;-):-)
CATHLEEN-rozhodně,kdybych té nivy měla víc,tak bych se nebála přidat;-):yes:Pak by bylo ale určitě i pro vzhled lepší těstíčko nalít do lívanečníku,placičky by byly i o trochu vyšší a"masitější":-pAle já opravdu zase jen"zbytkovala":-8:-D:-D
PETRý/á-Ty by jsi jako chlap takové jídlo nechtěl:-)Já bych zase nechtěla takového chlapa,jako jsi Ty;-)Můj chlap sice také všechno nejí,ale vybíravý není.Původně měly být pouze kefírové palačinky s nivovým dipem,ale manžel poradil,ať sýr rovnou přimíchám do těsta a pokud se nepovede,tak při nejhorším z toho bude trhanec na talíři:-8Říká,že volové žerou seno a on to,co mu chutná,no a toto mu chutnalo;-)
A k té"naší sestavě"Ono stačí,když se někomu po přečtení rcp líbí a komentářem i bez přidání bodu ho ohodnotí.Tady se na body nehraje:-)A co se týká kcal,tak na to jsem suroviny nikdy nepřepočítávala,vždyť recet není uveden jako dietní a je na každém,zda něco podobného nachystá.Někdo z masa na talíři vyšprtává sebemenší tučnou nitku,jiný si dá plátek pečeného bůčku na krajíc chleba namazaný silnou vrstvou dobrého domácího sádla:-D...
UPAVLAý/á-já jsem v ID,manžel dlouhodobě na ÚP,takže se snažím vymýšlet a vařit úsporná,ale chutná jídla.Když zde někdo přidá rcp.neznamená to,že všichni,co si ho přečtou musí podle něj uvařit.No a jak my,co tady recepty dáváme vypadáme:-?Někteří jsme hubení,někteří silnější,nebo akorát,prostě různě;-)Já tlustá nejsem,ještě se do tabulky a hlavně oblečení vejdu:-Dmanžel z toho,co mu dám k snědku má posledních 15let váhu stále stejnou,cholesterol se nám pohybuje kolem 4,2,a radujeme se celkově ze života:-)Pokud se zaregistruješ a přidáš také nějaký rcp(foto nejlépe i s fotopostupem vítáno)nebude zde vidět jen stále"naše sestava":-!:-)
Všem za komentáře i hodnocení děkuji:-K:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 3. 2012 12:30

Tak fajn, já všechno to mlácení prázdné slámy mažu, kdyby se po něm někomu zastesklo - mohu ho později vložit na zvlášť vytvořenou diskuzi.
Nechám jen Petrův dotaz, ať mu ty kcal autorka vysvětlí sama;-)

Petr

16. 3. 2012 11:36

Koukám, že "vaše sestava" boduje jak o závod, ale mohl bych se zeptat, co na tom receptu kromě zbytečných kcal je???? Jsem chlap a tohle bych teda k jídlu nechtěl. Kalorické těstíčko obarvené bylinkama. :no:

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 3. 2012 10:35

Moc, moc dobrý nápad!:yes::yes: Jen otázka - opravdu je v takovém množství ostatních surovin cítit na jazyku pouhých 70 g nivy? :-8 můžu dát víc? Co myslíš...?

srettka

16. 3. 2012 10:02

Joooj, tak plesniváka já tuze rád:-p a tyhle nivačinky jsou super:-p co je ješte skropit takovou kysanou smetankou s kouskem nastrouhané nivy?? Pěkně na horkou nivačinku studený dip...mmňam:-p:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 3. 2012 09:13

Aničko, vypadají silně jedle;-):-K

spagetka spagetka

16. 3. 2012 02:59

Ani - vše mám, díky za tip :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

vilma

15. 3. 2012 22:00

Vypada to dobre.:-p

Zdenka1

15. 3. 2012 21:16

Aničko, hezký recept:yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 3. 2012 21:04

:-p:yes::yes: moc hezké!!

zizala zizala (moderátorka)

15. 3. 2012 20:52

Bibinka: Netušila jsem, že palec nahoru znamená automaticky bod ;-)

magdalenka magdalenka

15. 3. 2012 20:41

Skvelé! Ukladám si! :yes:

suslajda suslajda

15. 3. 2012 20:37

;-)se picnu pěkné placičky kefírek mám od tebe Niva se koupí a šup na to a tobě+5:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kefírové palačinky kefírové placky placky z kefíru kefírové těsto kefirova placka kefírové placičky domácí kefírové placky palačinky z kefíru recepty s kefírem těsto s kefírem kefír recepty těsto z kefíru recepty z kefíru výborné palačinky s kefírem recepty z kefíru jedno vejce kcal palačinkové těsto z kefíru něco z kefíru palačinky kefirove kefírové

Suroviny: kefír, mouka polohrubá, sýr plísňový, petrželka, olej

TopRecepty.cz

Kefírové "nivánky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0O7v