Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 897 kJ / 2 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,06 g |
Tuky | 165,97 g |
Vláknina | 18,95 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 252,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 minut) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a prášek do pečiva promícháme a za postupného míchání pomalu přisypáváme do vyšlehané směsi. Nakonec vmícháme tuhý vyšlehaný sníh se solí. Těsto nalijeme na máslem (nebo olejem) vymazaný plech a pečeme asi 20 minut na 160°C, až do jemného zhnědnutí. Po té vyndáme a necháme vychládnout.
Krok 2: Rozpustíme si čokoládu s máslem nebo čokoládovou polevu a nalijme na vychladlý korpus a necháme jemně zatuhnout. Na to naskládáme odkapané ovoce (dle chuti). Nejlépe se mě osvědčily kompotované broskve pokrájené na plátky nebo vypeckované kompotované višně. Pokud dáváte višně, ideální jemně zakapat griotkou. :-)
Krok 3: Krém: Vyšleháme šlehačku do husta do které vmícháme zakysanou smetanu s 1 lžící citronové šťávy a 1 lžící medu. Tuto směs nalijeme na ovoce a zarovnáme stěrkou. Povrch posypeme kakaem a dáme do lednice ideálně do rána ztuhnout, aby se dal krásně krájet. Já osobně do rána nevydržím, tak alespoň na 2 hodiny. :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)
Zveřejněno 24. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy OŘBEZ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvl7
Moje poznámka
Řezy OŘBEZ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvl7
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 25 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 30 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 38 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
top recepty rezy,
citronové mramorove řezy,
bolelo řezy na plech,
řezy obřez,
řezy s bezinkovým krémem,
vyšlehány med,
bolelo řezy,
pečivo kosan,
bezinkova griotka,
bezinkové řezy,
recepty řezy,
ořechovo čokoladovy páj recept,
bezinková řezy,
poleva z kysaně smetany
Suroviny:
vejce,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
kakao,
med,
griotka,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
ovoce kompotované,
čokoláda hořká,
máslo,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
med
Komentáře (12)
Příjemný zbytek dne.
Prima
Romane, mrkla jsem do tvého profilu, zaujal mě ten jazyk kromě češtiny, co je to KOSAN? Já guglila, ale nejbližší výraz mi vyjel Cosa Nostra
Za řezy ti dávám 7.bod