Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy OŘBEZ

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RomanEx

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 897 kJ /
2 844 kcal
Bílkoviny75,06 g
Tuky165,97 g
Vláknina18,95 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 1,73 g
Sůl4,43 g
Sacharidy252,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 minut) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a prášek do pečiva promícháme a za postupného míchání pomalu přisypáváme do vyšlehané směsi. Nakonec vmícháme tuhý vyšlehaný sníh se solí. Těsto nalijeme na máslem (nebo olejem) vymazaný plech a pečeme asi 20 minut na 160°C, až do jemného zhnědnutí. Po té vyndáme a necháme vychládnout. Krok 2: Rozpustíme si čokoládu s máslem nebo čokoládovou polevu a nalijme na vychladlý korpus a necháme jemně zatuhnout. Na to naskládáme odkapané ovoce (dle chuti). Nejlépe se mě osvědčily kompotované broskve pokrájené na plátky nebo vypeckované kompotované višně. Pokud dáváte višně, ideální jemně zakapat griotkou. :-) Krok 3: Krém: Vyšleháme šlehačku do husta do které vmícháme zakysanou smetanu s 1 lžící citronové šťávy a 1 lžící medu. Tuto směs nalijeme na ovoce a zarovnáme stěrkou. Povrch posypeme kakaem a dáme do lednice ideálně do rána ztuhnout, aby se dal krásně krájet. Já osobně do rána nevydržím, tak alespoň na 2 hodiny. :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)

Zveřejněno 24. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy OŘBEZ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qvl7

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy OŘBEZ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qvl7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetka: Ahoj, zkus vyguglit: "vesmírný jazyk kosan".
Příjemný zbytek dne.:-)

Pajaja:Páji, já to nejdřív taky tak četla :-O:-D:-D:-D
Prima ;-):-p:yes:
Romane, mrkla jsem do tvého profilu, zaujal mě ten jazyk kromě češtiny, co je to KOSAN? Já guglila, ale nejbližší výraz mi vyjel Cosa Nostra :-)):-)):-)):-))

Pajaja: To by bolelo :-)):-))

Romane, vítám tě v naší Topácké rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady s náma líbilo. Podpoříš řadu našich mužských;-)a ti budou rádi;-)
Za řezy ti dávám 7.bod:yes:

Ajaj, to bude dobrota! :-O:yes:+ (nejdřív jsem četla OBŘEZ) :-D;-)

mňam,mňam,teď by se mě hodily ke kávičce,aspoň jeden řezík...:-)):yes:

to je teda kalorická nálož:-O:-O ale strááášně sympatická:-p;-):-8:-D:-D:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
top recepty rezy, citronové mramorove řezy, bolelo řezy na plech, řezy obřez, řezy s bezinkovým krémem, vyšlehány med, bolelo řezy, pečivo kosan, bezinkova griotka, bezinkové řezy, recepty řezy, ořechovo čokoladovy páj recept, bezinková řezy, poleva z kysaně smetany

Suroviny:
vejce, ořechy vlašské, mouka polohrubá, kakao, med, griotka, voda, prášek do pečiva, sůl, ovoce kompotované, čokoláda hořká, máslo, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, šťáva citronová, med

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu