Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 897 kJ / 2 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,06 g |
Tuky | 165,97 g |
Vláknina | 18,95 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 252,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 minut) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a prášek do pečiva promícháme a za postupného míchání pomalu přisypáváme do vyšlehané směsi. Nakonec vmícháme tuhý vyšlehaný sníh se solí. Těsto nalijeme na máslem (nebo olejem) vymazaný plech a pečeme asi 20 minut na 160°C, až do jemného zhnědnutí. Po té vyndáme a necháme vychládnout.
Krok 2: Rozpustíme si čokoládu s máslem nebo čokoládovou polevu a nalijme na vychladlý korpus a necháme jemně zatuhnout. Na to naskládáme odkapané ovoce (dle chuti). Nejlépe se mě osvědčily kompotované broskve pokrájené na plátky nebo vypeckované kompotované višně. Pokud dáváte višně, ideální jemně zakapat griotkou. :-)
Krok 3: Krém: Vyšleháme šlehačku do husta do které vmícháme zakysanou smetanu s 1 lžící citronové šťávy a 1 lžící medu. Tuto směs nalijeme na ovoce a zarovnáme stěrkou. Povrch posypeme kakaem a dáme do lednice ideálně do rána ztuhnout, aby se dal krásně krájet. Já osobně do rána nevydržím, tak alespoň na 2 hodiny. :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)
Zveřejněno 24. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy OŘBEZ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvl7
Moje poznámka
Řezy OŘBEZ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvl7
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 28 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 28 minutami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 28 minutami
Carbonara špagety
Moanka před 29 minutami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 33 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 34 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 34 minutami
Jednohubky na párty
Moanka před 35 minutami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 35 minutami
Vepřová bratislavská plec
Moanka před 35 minutami
Tématické fráze:
top recepty rezy,
citronové mramorove řezy,
bolelo řezy na plech,
řezy obřez,
řezy s bezinkovým krémem,
vyšlehány med,
bolelo řezy,
pečivo kosan,
bezinkova griotka,
bezinkové řezy,
recepty řezy,
ořechovo čokoladovy páj recept,
bezinková řezy,
poleva z kysaně smetany
Suroviny:
vejce,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
kakao,
med,
griotka,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
ovoce kompotované,
čokoláda hořká,
máslo,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
med
Komentáře (11)
Příjemný zbytek dne.
Prima
Romane, mrkla jsem do tvého profilu, zaujal mě ten jazyk kromě češtiny, co je to KOSAN? Já guglila, ale nejbližší výraz mi vyjel Cosa Nostra
Za řezy ti dávám 7.bod