Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte ji ošidit. Potřebuje jemnou máslovou jíšku, silný hovězí vývar, tučnou smetanu a kopr.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 6. 2012 19:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 024 kJ / 723 kcal
Bílkoviny18,30 g
Tuky36,27 g
Vláknina1,15 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,60 g
Sacharidy80,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Receptury teplých pokrmů

Jsem si vědomá, že je tady X receptů na koprovou omáčku, ale tento jsem vložila pro ty, kteří by tak jako já dnes, dostali neodolatelnou chuť na koprovku, která se dřív podávala v restauracích a kterou vařila moje babička, profesionální kuchařka a já jsem ji jako dítě odmítala...:-) V restauracích, do kterých chodím, ji nevaří a babička mi ji už neudělá.

Tak jsem vytáhla svoje oblíbené klasické receptury, pečlivě převedla recept pro hromadné stravování na rodinnou dávku, uvařila, pochutnala si a sepsala pro ostatní, milovníky klasické české kuchyně. Pokud se budou přesně držet receptu, očekává je ta klasická chuť...

Do podobných vložím koprovku od Alus S. a Merylas, ty jediné mohou být srovnatelné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

renata

13. 10. 2015 13:01

koprovka je vyborna dekuji minule sem delala z jine stranky a moc mi nechutnala tuto si davam do oblibenych;-)

Iva

9. 2. 2014 12:48

Díky moc za skvělý recept na koprovku ! Nevařila jsem ji už pár roků. V zemi, kde žiju, mi ji v restauraci taky nikdo neuvaří a já jsem recept za ty roky už zapomněla ... Takže díky ještě jednou, byla výborná :-) Budu ji vařit častěji, abych ji zase nezapomněla. Iva

Jana

17. 11. 2013 16:47

Venar: Musel jste někde udělat nějakou chybu, nedodržet postup nebo nejspíš špatně dochutit,recept je OK!!!

spagetka spagetka

17. 11. 2013 16:39

Venar: tu jde spíš o rádoby nevtipný komentík. Když už tak se vyjadřujte konkrétně.

Venar

17. 11. 2013 16:29

:-S:-S stal se mi z toho fujtajbl a m usel jsem ho vylejt do hajzlu a to po dodrzení veškerejch postupů.
Zdržení s obědem o hodinu a půl nikomu nepřeju,zvlášť v neděli.
Tohle fuck ne..:-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 6. 2012 13:14

Eliza: Já to zkusím podle tvého receptu.Změna je život. Hned jak bude čerstvá zelenina z trhu na vývar! Teď je zelenina drahá a na vývar ješté málo zralá.:-8

Dana61

6. 6. 2012 08:16

koprovku máš velmi jedlou a my milujeme koprovku:yes::-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 6. 2012 21:33

Vaclav Fronek:Jak,to,že jenom vy , my taky křenovou ! Křenová, koprová a někdy i pažitková omáčka ! Bylinky jsou zdravéjší než vitamíny z lékárny a o cené ani nemluvím.Umělými vitamíny si člověk akorát muže uškodit a předávkovat se. O předávkování koprovou,pažitkovou nebo křenovou jsem ovšem ješté nikdy nic neslyšela.:-D

nofrona

5. 6. 2012 18:09

:-p:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 6. 2012 16:49

Moc hezky postup, recept a sterilovaný kopr také dávám, jen někdy, když mám čerstvý, dám také, ale radši mám chuť koprovky ze sterilovaného kopru, souhlas:-K;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 6. 2012 13:04

Majdula:Přesně!! Kvůli sražení. Tuhle radu mi dal syn, stačí pár vteřinek a fakt se to pak nesrazí;-)

Majdula

5. 6. 2012 13:02

no jak vidím urputná debata o sterilovaném kopru-nám taky víc chutná výrazný sterilovaný,ale chtělajsem se spíš zeptat na ten horký ocet. Viděla jsem to u kamarádky -vždycky ho dá na chvíli do mikrovlnky a až pak do omáčky-je to kvůli sražení? Díky za objasnění i za tradiční receptík-z vývaru a STERILOVANÉHO kopru :-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 6. 2012 12:28

maris: Já právě taky:-):-p

maris maris

5. 6. 2012 11:51

Koprovku máme rádi, dělám ji taky buď z čerstvého - hlavně na jaře a v létě, tak ze sterilovaného převážně v zimě. Z čerstvého je jemnější, ze sterilovaného výraznější. Chutnají nám obě. Jen když dělám ze sterilovaného, kopr dávám i s nálevem, nezcezuji ho;-):-p

Eliza Eliza

5. 6. 2012 11:48

Děkuji za názory a koprovce zdar:-p

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprová omáčka z nakládaného kopru koprová omáčka recept kluci v akci koprovka z čerstvého kopru koprova omačka kluci v akci koprová omáčka ze sterilovaného kopru kulajda kluci v akci koprovka ze sterilovaného kopru koprovka od babičky koprová omáčka ze sterilizovaného kopru koprova omáčka od babičky kluci v akci koprová omáčka karlovarský knedlík kluci v akci koprovka z nakládaného kopru koprova omacka od polreicha koprovka kluci v akci koprova omacka sterilovany kopr sterilovaný kopr koprovka s hovězím karlovarský knedlík recept kluci v akci koprová polévka z nakládaného kopru

Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana, ocet, cukr, kopr sterilovaný, sůl

TopRecepty.cz

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQx7