Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!
Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2021 10:56
Veronika.Hrozna: Veru, na téhle části jsem přímo nedělala, ale vím, že tam to šlo přes tabulky, aby v tom nebyly chyby (nutriční). Nahlásíš to prosím jako chybu? Kluci to opraví. Ne hned, ale po těch nejdůležitějších opravách určitě
Víš, jak chybu nahlásit nebo to mám popsat sem?
Víš, jak chybu nahlásit nebo to mám popsat sem?
7. 9. 2021 10:51
cathleen: Zůstává mi stejně záhadou proč jsou energetické hodnoty moučníčku ve dvou mírách gramech tedy jedné tisícině a miligramech jedné desetitisícině, nebo někdo neví dělit ???
23. 4. 2020 08:27
Takúto bublaninu piekla aj moja mamka, pečiem tiež podľa tohoto receptu
17. 10. 2019 09:35
Eja57: To chápu, ale já dávám opravdu velké šťavnaté třešně, poctivě ukradené z větví sousedovic třešně, která nám roste nad garážemi. Obírám jen ty nejzralejší a nejhezčí , a když to vypeckuju, tak mi ta dobrota všechna vyteče ! A máme rádi tu chuť u pecky, tam to chutná trošku jinak, takže poctivě dáváme ocucané pecičky na talířek. Vypeckovala jsem koláč pro návštěvu a panem domácím, bylo sděleno dneska je ta bublanina jaksi bez šťávy! Nezavděčíš se !
29. 9. 2019 13:53
Vykouklo to na mne náhodou a zaujal mne název, jsem si říkala, no co toto, jaké pro pokročilé...ale jojo...to je fakt vyšší dívčí ( jen tedy já i moji strávníci - vypeckovat, žádné plivání pecek z moučníku...)
10. 6. 2014 18:47
Veronika.Hrozna: Dostala jsem zprávu,že i ze špaldové mouky se to povedlo ! Tak,kdo chce ať zkusí taky.
8. 6. 2014 17:58
julia: Tak s tým ste ma prekvapila ,netuším. Pokiaľ má rovnakú konzistenciu ako polohrubá ,tak asi áno ! Pre istotu by som asi šupla pol čajovej lyžičky sody bikarbony ,aby sa to viac nakyprilo.Mocca lyžička je asi štvrť čajovej.
Bez záruky,lebo zo špaldovej nepečiem,ale sú tu recepty zo špaldovej a treba sa opýtať autoriek takého receptu !Niekto poradí.
Bez záruky,lebo zo špaldovej nepečiem,ale sú tu recepty zo špaldovej a treba sa opýtať autoriek takého receptu !Niekto poradí.
8. 6. 2014 12:13
môže sa pridať namiesto klasickej muky špaldova?sencak@azet.sk
1. 6. 2014 15:17
Veronika.Hrozna: Tak konečné i já přidávám fotečku k vlastní bublanině ! Letos úplně první - třešňová !
27. 2. 2014 19:23
Irrenko:Promiň,prosím tě ,já to tak zle nemyslela s tím receptem.Moc se omlouvám!/kdybych to tušila tak ho sem nedám./ Já myslela ,že každý upeče ročně tak maximálně dvě nebo tři bublaninky jahody,meruňky a třešně .To máš teda stravníky,tak to ti nezávidím. To se člověk nadře než to upeče a do 30 minut kouká do prázdného plechu! Já vím !
27. 2. 2014 09:14
Dneska upečena po xté
26. 9. 2013 06:43
Marianda:Děkuji a těším se ,že chutná ! Popravdě jsem se dlouho rozmýšlela přidat tento recept,je tady spousta bublanin a myslela jsem ,že ani nikdo nezkusí. O to víc mě překvapilo ,že během 24 hodin tady byla i luxusní fotka od Rebeky a během pár dnu se přidali i další ! Takže recept žije a to mě těší,že jsem nepsala zbytečně!
26. 9. 2013 04:48
Tato bublanina je opravdu uzasna. Moc se mi povedla. Dekuji za skvely recept.
2. 7. 2013 10:42
babula2: Na focení už nic nezbylo?
2. 7. 2013 06:50
Tak bublaninu jsem včera upekla a je výborná. Ukládám do oblíbených a posílám bodík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 21 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 36 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 41 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina
Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
83 názorů