Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina pro pokročilé

K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 6. 2012 19:16

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 781 kJ / 4 011 kcal
Bílkoviny88,48 g
Tuky150,17 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 2,68 g
Sůl2,26 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!

Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 9. 2021 10:56

Veronika.Hrozna: Veru, na téhle části jsem přímo nedělala, ale vím, že tam to šlo přes tabulky, aby v tom nebyly chyby (nutriční). Nahlásíš to prosím jako chybu? Kluci to opraví. Ne hned, ale po těch nejdůležitějších opravách určitě ;-)
Víš, jak chybu nahlásit nebo to mám popsat sem?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 10:51

cathleen: Zůstává mi stejně záhadou proč jsou energetické hodnoty moučníčku ve dvou mírách gramech tedy jedné tisícině a miligramech jedné desetitisícině, nebo někdo neví dělit ???

MajaS

23. 4. 2020 08:27

Takúto bublaninu piekla aj moja mamka, pečiem tiež podľa tohoto receptu <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 10. 2019 09:35

Eja57: To chápu, ale já dávám opravdu velké šťavnaté třešně, poctivě ukradené z větví sousedovic třešně, která nám roste nad garážemi. Obírám jen ty nejzralejší a nejhezčí , a když to vypeckuju, tak mi ta dobrota všechna vyteče ! ;-( A máme rádi tu chuť u pecky, tam to chutná trošku jinak, takže poctivě dáváme ocucané pecičky na talířek. Vypeckovala jsem koláč pro návštěvu a panem domácím, bylo sděleno dneska je ta bublanina jaksi bez šťávy! :-D Nezavděčíš se !

Eja57 Eja57

29. 9. 2019 13:53

Vykouklo to na mne náhodou a zaujal mne název, jsem si říkala, no co toto, jaké pro pokročilé...ale jojo...to je fakt vyšší dívčí:yes: ( jen tedy já i moji strávníci - vypeckovat, žádné plivání pecek z moučníku...)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 6. 2014 18:47

Veronika.Hrozna: Dostala jsem zprávu,že i ze špaldové mouky se to povedlo ! :-D ;-) Tak,kdo chce ať zkusí taky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 6. 2014 17:58

julia: :-OTak s tým ste ma prekvapila ,netuším. Pokiaľ má rovnakú konzistenciu ako polohrubá ,tak asi áno ! Pre istotu by som asi šupla pol čajovej lyžičky sody bikarbony ,aby sa to viac nakyprilo.Mocca lyžička je asi štvrť čajovej.
Bez záruky,lebo zo špaldovej nepečiem,ale sú tu recepty zo špaldovej a treba sa opýtať autoriek takého receptu !Niekto poradí.

julia

8. 6. 2014 12:13

môže sa pridať namiesto klasickej muky špaldova?:-)sencak@azet.sk

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 6. 2014 15:17

Veronika.Hrozna: Tak konečné i já přidávám fotečku k vlastní bublanině ! Letos úplně první - třešňová ! :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 2. 2014 19:23

Irrenko::-OPromiň,prosím tě ,já to tak zle nemyslela s tím receptem.Moc se omlouvám!/kdybych to tušila tak ho sem nedám./ Já myslela ,že každý upeče ročně tak maximálně dvě nebo tři bublaninky jahody,meruňky a třešně ;-).To máš teda stravníky,tak to ti nezávidím. :-(To se člověk nadře než to upeče a do 30 minut kouká do prázdného plechu!:-O Já vím !:-D

Irrena Irrena

27. 2. 2014 09:14

Dneska upečena po :yes::yes::yes::yes:xté

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 9. 2013 06:43

Marianda:Děkuji a těším se ,že chutná ! :-D Popravdě jsem se dlouho rozmýšlela přidat tento recept,je tady spousta bublanin a myslela jsem ,že ani nikdo nezkusí. O to víc mě překvapilo ,že během 24 hodin tady byla i luxusní fotka od Rebeky a během pár dnu se přidali i další ! Takže recept žije a to mě těší,že jsem nepsala zbytečně!;-)

Marianda

26. 9. 2013 04:48

Tato bublanina je opravdu uzasna. Moc se mi povedla. Dekuji za skvely recept. :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 7. 2013 10:42

babula2: Na focení už nic nezbylo? :-((

babula2

2. 7. 2013 06:50

Tak bublaninu jsem včera upekla a je výborná. Ukládám do oblíbených a posílám bodík. :-p:yes:

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina

Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Bublanina pro pokročilé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22Oj