Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina pro pokročilé

K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 6. 2012 19:16

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 781 kJ / 4 011 kcal
Bílkoviny88,48 g
Tuky150,17 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 2,68 g
Sůl2,26 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!

Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

17. 6. 2012 09:56

I s meruňkami vynikající:yes::yes: pěkně pikantní;-) +8 a foto:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 6. 2012 15:44

senky:Aspoň ti tu bublaninu nikdo nesní ,jako mě včera. A to jsem myslela ,že budu mít i na dnes kousíček.Teď jsem si dala:-((:-//:-( kávičku a bublaninku jsem si přimyslela.:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 6. 2012 11:09

Bublaniny jsou teď v kurzu!;-)

senky senky

16. 6. 2012 11:08

Krucityrgl:-// zase nebyly na trhu jahody, třešně ani náhodou;-) tak bude s meruňkami a už se taky těším:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 6. 2012 09:16

Irrena: Určitě,se téšíš? Jseš si jistá?Plech s koláčem nestačí ani dostatečně vystydnout a je v tahu !Hodinu se točíš v kuchyni, deset minut a je sež...o!:-(( :-//

Irrena Irrena

16. 6. 2012 09:08

Parádní kousek:yes::yes::yes::yes:určitě vyzkouším;-)Prostě fotky od Rebeky ty přímo člověka popoženou vyzkoušet;-);-)

rebeka rebeka

15. 6. 2012 20:08

Veronika.Hrozna: jojoooo:-!:-!:yes::yes::-D:-D:-D už se těším:-p:-p;-):yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 6. 2012 19:17

rebeka:Já sem ten recept, asi neměla dávat! To ješté budou chvilku jahody i třešně ,pak přijdou meruňky,rybíz ,maliny ,boruvky a nevím co ještě ! Ach, jo ! :-((A višně :-8 ach,jo!:-((

rebeka rebeka

15. 6. 2012 19:12

Veronika.Hrozna: jsi zvědavá, co zbude:-? já to vím: NIC:-//:-D:-D:-D v neděli bude repete:-D asi vytáhnu z mrazáku maliny, borůvky a rybíz.. stejně už budou za chvíli čerstvé;-):-D:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 6. 2012 19:02

rebeka:Já to tušila ,že tu bublaninu jako nepoživatelnou určitě vyhodíš.;-)? Jsem zvědava, co ti zbyde do rána, při tom vichru? Ty povětrnostní podmínky v kuchyních ,by se měli určité zlepšit!:-D:-)):-D

rebeka rebeka

15. 6. 2012 18:52

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D chudáku.. ty se s tím děláš a ono ti všechno zbaští:-//:-?:-D:-D je vážně vynikající.. půl plechu je v tahu.. asi vítr, Máchale:-8:-D:-D:-D;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 6. 2012 18:47

rebeka: Já mám obyčejnou troubu ,mám mnoho všelijakých pomocníku doma ,ale troubu mám asi 15 let,tedy starý model,žádný technický zázrak. Já žádné foto nepřidám byla tady dcera a syn.... !:-O Zase mi zustal jenom plech na pečení a jeden kousek "ukradenej" ve špajzu! Oni snad cítí až do práce ,že něco peču!:-(( Zasloužený bodík ,ale není pro mě ,nýbrž pro moji tchýni.Já jenom pekla co ona vymyslela a velmi ráda předala dál. Děkuji za fotečku je překrásná ,a asi jdu sež...t,ten odložený kousek na zítra po obědě.:-( :-D

rebeka rebeka

15. 6. 2012 16:26

Veronika.Hrozna: Veru, hlásím hotovo:-! výsledek:-? výborná, lehká bublačka:-p;-):yes::yes:
měla jsem trochu obavy z jedké sody, nikdy jsem ji do bublaniny nedávala, ale není tam vůbec cítit;-):yes:
možná by bylo dobré napsat, že doba pečení je v závislosti na troubě.. já jsem pekla přesně polovinu udaného času;-)
moc děkuju za recept, určitě jsem tuto bublačku nepekla naposledy:-):-K
přidávám zasloužený bodík a foto.. až budeš mít vlastní, tak moje smaž nebo upozaď:-D;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 6. 2012 13:30

rebeka:Do bublaniny obyčejný vanilínový cukr.Ten se osvědčil nejlíp. Dát na velký hluboký plech nahoře je rozměr ,jinak to vybublá ! Já jdu do kuchyňě péct také !:-((

rebeka rebeka

15. 6. 2012 10:45

Veronika Hrozná: mám práškovou vanilku i vanilkové lusky a taky vanilkovou esenci.. co z toho doporučíš;-):-?
a ještě dotaz: dát to na klasický velký plech:-?

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina

Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Bublanina pro pokročilé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22Oj