Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové pagáčky

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 6. 2012 15:47

Suroviny

Porce: 25 ks i více

Nutriční hodnoty

Energie17 781 kJ / 4 250 kcal
Bílkoviny86,86 g
Tuky223,76 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 6,62 g
Sůl16,41 g
Sacharidy458,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Počítejte s tím, že jsou hodně žravé :-). Jdou i zamrazit pro nečekané hosty. Potom stačí rozmrazit v mikrovlnce nebo troubě a jsou jako čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petaja Petaja

31. 12. 2021 12:10

Včera jsem dělala a jsou opravdu výborné. Těsto jsem udělala v domácí pekárně, nebylo třeba nic dosypávat, množství surovin krásně sedí. Po vykynutí jsem přidala brambory a máslo, vždy po přeložení opatrně vyválela a po třetím přeložení nechala cca 20 minut dokynout. Vykrájela jsem na čtverce a sypala nahrubo strouhaným eidamem. Při třetím válení mi také malinko vylezly brambory, ale vůbec ničemu to nevadilo
Rodinka se na ně vrhla, když byly ještě teplé a do druhého dne mi zbyly ubohé :) čtyři kousky. Po ranním rozpečení v troubě jak čerstvé. Dnes dělám znovu.
Děkuji za recept :-K

Pete 69

28. 10. 2020 15:49

Je to opravdu žravé :) Děkuji za recept :yes:

misula29

5. 11. 2018 19:54

cathleen: magdalenka: děkuji za rady, příště tomu zkusím dát více času. S tím jemným zacházením mi pravda po chvíli došla trpělivost, protože jsem si řekla, že takto se asi nehnu z místa a budu válet do zblbnutí. Takto bojuji s těstem na pizzu a s každým kynutým, které je potřeba válet. Nenapadlo mě, že těsto se mění v čase.:yes::-)

magdalenka magdalenka

5. 11. 2018 13:31

misula29: a pri váľaní cesta veľmi netlačiť, pomaly a opatrne postupne viackrát váľať, potom by zemiaky nemali vyliezť.

cathleen cathleen (moderátorka)

5. 11. 2018 12:05

misula29: nespolupracující ("smršťující se") kynuté těsto stačí nechat chvilku v klidu, ono při kynutí povolí a je vláčnější. Stačí 5-10 minut a těsto se chová úplně jinak ;-)

misula29

4. 11. 2018 21:53

Tak já jsem válela špatně, brambory při druhém přeložení vylezly z těsta ven:-(( . Nakonec jsem to nějak vyválela, nakrájela na čtverečky a výsledek je parádní. Snad to příště lépe zvládnu. Není nějaký fígl na to válení? Těsto se mi pořád smršťuje:-)

Chanellina35

3. 11. 2013 10:53

Včera jsem dělala a jsou výborné, plnila jsem je pletými škvarky s česnekem :-) Posílám foto :-) :-K

Iness

23. 8. 2013 23:24

zizala:Máš je moc povedené ;-)

magdalenka magdalenka

23. 8. 2013 10:05

zizala:Ja zásadne robím štvorce...zemiakové pagáčky sú skvelé, robím podobne, obyčajne k hutnejšej polievke.

zizala zizala (moderátorka)

23. 8. 2013 09:54

:-) Máš recht, jsou opravdu velmi žravé, určitě jsem je nepekla naposledy:-p:yes:. Sice jsem kvůli úspoře dělala něco jako čtverečky, ale na chuť to vliv určitě nemělo :-)) Dovoluji si fotku :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 8. 2013 13:44

Zase je horko,takže pagáčky a pivo je jediným řešením + kvašené okurky jinak tady uhyneme ! V Bratislavě je 35 !!!:-((

Iness Iness

11. 9. 2012 10:12

Katka:Ahoj Katko, aby to nebylo tak zdlouhavé, tak nech těsto těch 20 minut nakynout až ho třikrát přeložíš a vyválíš, pak vykrajuj kolečka a upeč;-). Přeji dobrou chuť:-K.

Katka

11. 9. 2012 10:08

Ahoj všem, prosím vás, někdo mi poraďte - klasika, začátečník. V receptu se píše, že se má přeložení 3x opakovat. Takže je to tak, že přeložím, rozválím, 20 min kynu. Pak zas přeložím, rozválím, 20 min kynu, atd.?
díky

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 6. 2012 21:07

Iness:Představ si,že někdo peče pagáčky prvně v životě: Já bych napsala i o kolik milimetru mají nakynout ,aby byly ve správný čas v troubě. Nám se to peče,když to už máme v oku,ale začátečník ten má v oku akorát slzičku,když se nezdaří! Ráno byly ješté lepší ,to máslíčko to ovonělo ,nebo jsem měla domácí máslo, občas je u nás v Bratislavě dostat.:-)) Určitě jsem je nepekla naposled ! ;-)

Iness Iness

22. 6. 2012 10:51

Veronika.Hrozna:
Chutnaly? Super ! :-D. To s tím těstem...to mě ani nenapadlo, že by to mohl někdo pokazit válením, ale něco na tom je;-):-)):-K.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pagáčky pagáče sýrové pagačky zemiakove pagace bramborove pagaciky sýrové pagáče pagáče recept pagáčky z bramborového těsta pagace z bramborového těsta pagačky recept bramborový pagáček bramborove recepty recept na pagacky domácí pagáče bramborove pegačky zemiakove pagacky škvarkove pagačky pegáče branborove pagace recept na pagáče

Suroviny: mouka hladká, brambory, droždí, vejce, sůl, mléko, olej, máslo, kmín celý, semínka sezamová, sýr eidam, semínka lněná

TopRecepty.cz

Bramborové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OL9Q