Bramborové pagáčky
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto plněné různými náplněmi. Nejoblíbenější jsou škvarky, slanina i sýr.
Suroviny pro 25 kusů
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 781 kJ / 4 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,86 g |
Tuky | 223,76 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 6,62 g |
Sůl | 16,41 g |
Sacharidy | 458,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Potom přidáme vajíčka, olej a vypracujeme v hladké těsto. Necháme asi hodinu nakynout.
Krok 3: Mezi tím uvaříme brambory, oloupeme, nastrouháme je najemno a necháme vychladnout. Na rozválené těsto rozprostřeme brambory a na ně nastrouháme máslo.
Krok 4: Těsto přeložíme a necháme 20 minut kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto velmi jemně rozválíme na sílu asi 6,5-7 mm a velikost 30x40cm.
Krok 5: Tvořítkem (nebo sklenicí) vykrajujeme kolečka, která potřeme rozšlehaným vajíčkem a podle chuti můžeme posypat sezamem, kmínem nebo strouhaným eidamem. Pečeme dozlatova na 200 °C.
Zveřejněno 16. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL9Q
Moje poznámka
Bramborové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL9Q
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pagáčky,
pagáče,
sýrové pagačky,
zemiakove pagace,
bramborove pagaciky,
sýrové pagáče,
pagáče recept,
pagáčky z bramborového těsta,
pagace z bramborového těsta,
pagačky recept,
bramborový pagáček,
bramborove recepty,
recept na pagacky,
domácí pagáče,
bramborove pegačky,
zemiakove pagacky,
škvarkove pagačky,
pegáče,
branborove pagace,
recept na pagáče
Suroviny:
mouka hladká,
brambory,
droždí,
vejce,
sůl,
mléko,
olej,
máslo,
kmín celý,
sýr eidam,
semínka sezamová,
semínka lněná
Komentáře (40)
Rodinka se na ně vrhla, když byly ještě teplé a do druhého dne mi zbyly ubohé :) čtyři kousky. Po ranním rozpečení v troubě jak čerstvé. Dnes dělám znovu.
Děkuji za recept
díky
Chutnaly? Super !