Třešňovo - rebarborový sorbet

Suroviny

300 g vypeckovaných třešní
130 g oloupané rebarbory
2 plátky z bio citronu
50 g krupicového cukru - dle potřeby
1/2 vanilkového cukru
350 g vody
1/2 lžíce tuzemáku

Postup přípravy receptu

  1. Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme. Odstavíme, rozmixujeme a propasírujeme přes řidší síto. Tím se zbavíme zbytku slupek. Pak přidáme tuzemák, promícháme a necháme opravdu důkladně vychladit.

  2. Směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku, postupujeme dle návodu daného přístroje.

Poznámka od kuchařky

Někdy se stane, že strojek nezvládne udělat zmrzlinu moc tuhou, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak ji důkladně promícháme vidličkou.

Vlastním zmrzlinovač, kde se musí nechat nádoba namrazit, je to příslušenství k robotu Bosch.

Komentáře k receptu Třešňovo - rebarborový sorbet

K receptu nejsou žádné komentáře.