

Třešňovo - rebarborový sorbet
Suroviny
- 300 g vypeckovaných třešní
- 130 g oloupané rebarbory
- 2 plátky z bio citronu
- 50 g krupicového cukru - dle potřeby
- 1/2 vanilkového cukru
- 350 g vody
- 1/2 lžíce tuzemáku
Postup přípravy receptu
Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme. Odstavíme, rozmixujeme a propasírujeme přes řidší síto. Tím se zbavíme zbytku slupek. Pak přidáme tuzemák, promícháme a necháme opravdu důkladně vychladit.
Směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku, postupujeme dle návodu daného přístroje.
Poznámka od kuchařky
Někdy se stane, že strojek nezvládne udělat zmrzlinu moc tuhou, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak ji důkladně promícháme vidličkou.
Vlastním zmrzlinovač, kde se musí nechat nádoba namrazit, je to příslušenství k robotu Bosch.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Třešňovo - rebarborový sorbet
K receptu nejsou žádné komentáře.