Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejová bábovka

Nejjednodušší recept na běžnou bábovku. Je jen na nás, zda jí vylepšíme tím, že do těsta přidáme navíc ještě sekané ořechy nebo rozinky. Jindy stačí jen bábovkovou formu vysypat kokosem místo strouhanky.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

28. 9. 2008 17:59

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 426 kJ / 3 209 kcal
Bílkoviny59,72 g
Tuky132,74 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy440,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Napalsko

5. 11. 2023 01:39

Výborná 👍😊

Dagmarak Dagmarak

20. 5. 2023 14:05

Chuťově moc dobrá bábovka. Příště ještě přeliji čokopolevou a bude to bomba. :-8

Hedvika04

7. 1. 2023 14:50

Vláčná, výborná, čtyřletému synovi chutná, což mám fakt radost :-)

Jana Elisabeth

28. 1. 2020 19:21

:-)<3:yes:

Jana Elisabeth

15. 1. 2019 17:37

:-)<3:yes: Pekla jsem již počtvrté, dnes jsem přidala rozmačkaný banán. Je dokonalá!!!!!

Inge

17. 10. 2016 08:50

A kde je citr.kůra,vanilkový cukr,rum.To vše jsou velmi důležité přísady,bez kterých nemá bábovka správnou a pravou chutˇ.:-)

LetMeTakeASelfie LetMeTakeASelfie

28. 9. 2016 18:14

Opravdu mňamka my tam přidali kokos a ještě něco ale opravdu dobré a já si na zbytek co nám zbyl dala čokoládové zdobení :-8

Coleta

14. 2. 2016 17:19

Rebeca:Rebeco, po upečení může bábovka mírně klesnout, ale mírně. Důležité je prvních 20 minut neotvírat troubu. Taky může být špatná mouka v tom smyslu, že "nedrží" těsto.

Rebeca

14. 2. 2016 16:59

ahoj jsem začátečnice a chtěla jsem se zeptat proč mi bábovka klesla. Přitom na začátku mi krásně vyběhla nevíte proč? dala jsem na 180 c 20 min. a pak na 160 taky 20 min. mam elektrickou a dala jsem ji doprostřed trouby a pekla jak na horním i dolním.:-O:-8 Jinak je velice dobrá jen jsem i poupravila místo kakao jsem dala kafe.

verushka

3. 5. 2015 10:01

LUXUS...LUXUS..LUXUS...MUSÍM UDELAT NOVOU,CHLAP JÍ SNĚDL TÉMĚŘ CELOU :) PŘIDALA JSEM NALAMANOU ČOKOLÁDU...:yes::yes::yes:

anitramek

11. 9. 2014 10:58

Výborná..miláček si pochutnal:-p

lidkaz

1. 5. 2014 14:40

Bábovka se skvělá,jen místo kakaa dávám granko.Je jemnější a dětem to víc chutná.:-*

marsy marsy

29. 1. 2014 13:18

Teď jsem ji dopekla. Vypadá krásně, ještě jsem ji nechutnala, ale věřím že bude dobrá. Já ještě do ní nalámala na kousky čokoládu z vánočního stromku.

Helena

9. 12. 2013 11:56

U této bábovky je lepší dát jen 200 g cukru krystal, protože jinak je moc sladká

oriental.dancer

1. 12. 2013 21:03

Super recept...do těsta jsem přidala pomerančový sirup a trošku citrónového pudinku a výsledek úžasně nadýchaná, chuťově svěží bábovečka :)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: olejova babovka bábovka olejová olejová bábovka recept babovka doba peceni doba pečení bábovky recept na olejovou babovku bábovka s olejem olejová bábovka nadýchaná olejové bábovky babovka z oleje olejová bábovka na plech recept olejová bábovka olejová bábovka s čokoládou doba peceni olejove babovky bábovka bez oleje olejová bábovka nejlepší keramicka forma na babovku olejová bábovka do menší formy olejová čokoládová bábovka olejova

Suroviny: cukr, mouka polohrubá, vejce, olej, voda, prášek do pečiva, tuk, strouhanka

TopRecepty.cz

Olejová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Bz