Maminčiny medové řezy
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou a počkejte jeden až dva dny, až se odleží.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 32 181 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,51 g |
Tuky | 297,27 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 1 149,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto řezy pekla moje mamka, nerada se chlubím cizím peřím a jsou tak dobré, že je peče všem z rodiny k narozeninám místo bonboniéry. Vím, že receptů na tyto řezy je tu několik, ale žádné v tomto provedení a protože je to maminčin tzv. "majstrštyk", chtěla jsem se s vámi o ně podělit. Medové řezy jsem měla možnost ochutnat v různém provedení, s karamelovým krémem, sypané ořechy, s čokoládovou polevou, ale tyto jsou zcela bezkonkurenční, spojení medu, krému, rybízu a citronové polevy tam udělá výbornou chuť. Řezy je nejlépe nechat alespoň 1-2 dny uležet a to nejlépe v ledničce, protože citronová poleva ráda vysychá. Ale krájejte je, aby nebyla ještě zcela ztuhlá, protože pak se neláme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2012 21:41
jo, a ještě jsem zapomněla dopsat: Janinko, jsem ráda, že jsi opět zde a těším se na tvé další krásné recepty.. už jsi tu chyběla
29. 7. 2012 21:34
Úúúúúžasné řezy Ukládám....
29. 7. 2012 21:13
pospíchám, a velmi ráda, s 1. bodíkem
Jani, recept je bezva, a fotka.. úplně krásná.. nový foťák, stůl, dům...
Jani, recept je bezva, a fotka.. úplně krásná.. nový foťák, stůl, dům...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 1 hodinou
Křupavé brambory
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 43 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 44 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 1 hodinou
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 2 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 2 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat citronovou polevu? Svěží nakyslou polevu využijeme nejen na cukroví, ale také na polití různých moučníků
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: medové řezy recepty medové řezy medové řezy na plech rychlé medové řezy na plech maminčinyrecepty.cz maminčiny recepty cz maminčiny recepty maminčiny řezy recept na medové řezy medové řezy recept rychlé medové řezy medové řezy s čokoládou maminčiny recepty.cz recept medove rezy medové řezy s čokoládovou polevou recepty medové řezy medovníkové řezy maminčiny medova poleva maminčinyrecepty
Suroviny: mouka hladká, med, máslo, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, soda jedlá, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, žloutek, máslo, cukr moučkový, rum, marmeláda rybízová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
33 názorů