Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním

Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 285 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 240 min

285 min (45 min příprava + 240 min tepelná úprava)

20. 8. 2012 21:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 799 kJ / 430 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky1,12 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60,06 g
Sůl150,00 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zdroj – časopis Rybářství č.2 a 3 ročník 1984.

Tip - kůži v masitých částech proříznětě, sůl s česnekem lépe proniknou do masa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Stanislava

15. 8. 2014 11:27

Děkujeme za recept!
Udili jsme poprvé, riskovali jsme 4 kapry, dopadlo to fantasticky!
:yes:
Dokonce tak fantasticky, že z obrovského úspěchu, který ryby sklidily, nám zbyla jediná podkova na ochutnání:-O :-)
Právě loupu česnek na další trojku ryb ;-)
Díky!

Ivana64

23. 7. 2013 11:31

:-K

Jiri V. Jiri V.

23. 7. 2013 08:02

Ivana64 - jsem rád, že chutnalo. Snad jen dodat - ryby byly v oleji podle receptu. Toto další tepelné zpracování udělalo trošku jinou chuť, než mají právě vyuzené ryby. Ale obojí - čerstvě vyuzené i konzervované v oleji - jsou dobré.:-p:-)

Ivana64

22. 7. 2013 12:45

Měla jsem tu čest ochutnat takto upraveného kapra přímo od autora receptu. Bylo to vynikající a nepoznala bych, že je to ryba. Jemná uzená chuť zmátla i zapřisáhlého odpůrce ryb. :-D

Jiri V. Jiri V.

28. 6. 2013 07:40

Savlinka, Aničko - díky za komentář a fota.:-K
Já udím zítra:-p. Kapry, cejny a ouklejky. Ouklejky budou jako uzené šproty. :-p Rošt na uzení malých rybek a ryb bez kůže jsme na klubovém rybníku měli. Ale moc se nepoužíval. Každý raději udil porce kapra v kůži.:-K

savlinka savlinka

27. 6. 2013 19:53

Tak dovolím si vložit také fotku;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 6. 2013 16:55

Jiříku,kamarád rybář ulovil nádherný kus(nebudu psát,jak byl velký,ať není problém;-):-Dale bylo to na soukromém rybníce)Chtěla jsem jeho dlouholetý receptík přidat a našla jsem Tvůj,úplně totožný:-*
Takže Ti přidávám jen fotky hotové dobroty,kterou jsem jedla poprvé v životě a byla jsem nadšena:-p:-pAle také velice mile překvapená,že kromě dvou velkých kostí a kousku páteřní,jsem si nemusela dávat majzla na drobounké kůstky,ze kterých mám obrovský respekt:-!Smaženého kapra miluji,ale od této ochutnávky uzeného kapříka ještě víc;-):yes:+14:-K

Jinak k dotazu o uzení bez kůže-kamarád takové kousky udí na specialním roště,který udělal z pletiva s velice drobnými očky:-)

Milan P.

24. 3. 2013 21:47

Vážený pane Jiří .
Velice si vážím Vaší nabídky a pokud si nebudu vědět rady, s radostí se na vás brátím s prosbou o radu. Nyní vím na koho a kam se obrátit. Děkuji Vám velice.
Zdraví Vás Milan P.

Jiri V. Jiri V.

19. 3. 2013 08:44

Milan P., děkuji Vám za milý komentář.:-K Pokud by jste se chtěl zeptat na další kolem uzení či přípravy ryb, napište mi, prosím, do vzkazů (po registraci) zde na Topreceptech. Rád, pokud budu vědět, pomůžu......a pokud nebudu vědět, zeptám se kolegů rybářů, snad poradí a pomůžou.:-K:-K Mnozí mají mnohem větší zkušenosti s úpravou ryb než já.:-K

Milan P.

18. 3. 2013 22:01

Vážený pane , musím říci "Klobou dolů" .Tak podrobný recept udělá radost i laikovi , jako jsem já. Zkoušel jsem to jednou, ale kapřika jsem přesolil a nějak to nebylo ono.Inu zařekl jsem se, že se do toho nebudu hrabat, ale po Vašem podrobném popisu to mám zase chuť zkusit.Za což děkuji jen Vám. Myslím si , že předešlé komentáře jsou na stejné vlně.Děkuji a zdravím Vás.www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/15.gif
Milan P.

Jiri V. Jiri V.

12. 10. 2012 08:41

Andy - Jesetera jsem ještě neměl, nerad bych ti špatně poradil.
Zkus ve vyhledávači zadat - grilování ryb - určitě nějaký recept najdeš.
Pokud grilujeme kapra , tak jen jednoduše....nasolit, potřít rozmačkaným česnekem, nechat odležet.....
Zkus se podívat i na - http://www.grilovani-barbecue.com/
Andrea - do síťky, to by šlo. Dobrý nápad.:-)

1974andrea 1974andrea

12. 10. 2012 08:35

Jiri V.:A co tu rybu bez kůže dát do síťky, do které se dávájí třeba rolky před uzením, aby se nerozpadla?

Andy

12. 10. 2012 08:27

Dakujem za radu. nerad by som spravil nejaku chybu.A neviete poradit ako by sa dal ugrilovat?

Jiri V. Jiri V.

12. 10. 2012 07:48

Andy, ryby bez kůže jsem ještě neudil, ani na klubovém rybníku jsme nikdy ryby bez kůže neudili. Tak nemám zkušenost. Snad by mohla ryba bez kůže být při uzení na roštu z drátěného pletiva, aby se při uzení nerozpadla.
Tak jsme udili - na roštu z pletiva - malé rybky, ale ty byly v kůži. Je mi líto, nezkoušel jsem, nemám zkušenost. Ani toho jesetera jsem ještě neměl.:-)

Andy

12. 10. 2012 07:25

mam otazečku... Mam jesetera ale je stiahnuty z kože možem ho udit?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: uzení ryb uzeny kapr postup uzeni uzeni kapra jak vyudit kapra jak udit kapra jak naložit ryby na uzení uzené ryby naložení kapra na uzení domácí uzení ryb recepty uzení ryb jak udit ryby konzervace uzených ryb jak naložit kapra a vyudit uzené ryby v oleji uzený kapr v oleji jak uchovat uzené ryby recept na uzení ryb jak naložit kapra na uzení naložení ryb na uzení uzene ryby recept

Suroviny: sůl, česnek, olej, bobkový list, pepř, koření nové koření

TopRecepty.cz

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8An