Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní polévka z tykve

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 8. 2010 13:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie898 kJ / 215 kcal
Bílkoviny7,67 g
Tuky1,56 g
Vláknina10,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Polievka chutí za tepla i studena, v horúcich dňoch dobre schladená z chladničky. Má príjemne kyselkavú chuť od paradajok, kto má rád kyslejšie, dochutí si ešte octom.

tekvica - tykev http://moravoseed.sk/page.php?86

Z odpadu (semená a to mäkké vo vnútri) je možné si uvariť:http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

10. 8. 2010 13:31

:-(ač jsme letos nasadili cuket hodně, kvůli vytrvalým dešťům přežila jedna jediná rostlinka, která má DVA 10 cm dlouhé plůdky. Ty půjdou určitě usmažit, manžel se těší už teď. - Hokkaido je proti cukínám tvrdší, má pevnější dužinu.

magdalenka

10. 8. 2010 13:16

Ivuš, nie som odborník na fotenie. Na krásne fotky sú tu iní, ktorí hocičo odfotia, vyzerá to úžasne. Určite aj moja polievka by u nich vyzerala ináč...
A potom, tento web je hlavne o varení...Názorom pána Jardu sa preto nevzrušujem.
Ja osobne hokkaido nepoznám, varím z tekvice s bielym vnútrajškom, "mäsom". Ak máš prerastené cukety, som presvedčená, že výsledok bude identický. Ja na plantáži cukety nemám, ale ak ma niekto obdaruje takou väčšou, používam ako tekvicu.
Zdravím!

cathleen

10. 8. 2010 07:19

:-)Magdalenko, mně přijde tvoje fotka zcela normální;-) (trochu víc z dálky, ale pořád hezká). Na pana Jardu nedej, zatím vložil fotku jen jednu (a 2. recept včera), zato většina jeho komentářů patří ke kritickým, jak jsem si všimla. (A dodám, že já rozhodně nepatřím k těm, kteří musí za každou cenu chválit....)
Na zahradě nám zrají dýně hokkaido, pokud bych tuhle polévečku dělala, musím tu dýni v ní rozvařit (rozmixovat) :-?

1Iwule

8. 8. 2010 19:13

Asi ji vyzkouším..! ;-)

magdalenka

8. 8. 2010 16:36

Ivanka79, ako dieťa som ju tiež nemala v láske, ale teraz mi chutí všetko zo zeleniny. Tekvica, ak je nastrúhaná sa skoro úplne rozvarí, ale to mixovanie je tiež dobrý nápad. Želám pekný zvyšok dňa.

magdalenka

8. 8. 2010 16:32

Jardaa, súhlasím s tebou, ak pridáš svoju fotku, budem iba rada a túto nevydarenú okamžite mažem.

Ivana79

8. 8. 2010 16:15

Ale môže byť dobrá:-pJa som dávnejšie robila podobnú,ale nakoniec som ju zmixovala a bola výborná:yes:

Jardaaa

8. 8. 2010 16:03

Z fotky to nevypadá moc vábně...:-(

magdalenka

8. 8. 2010 14:43

Tá fotka veľmi vydarená nie je, ale už je polievka zjedená...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z tykve polévky z tykve polévka z tykve hokaido tykev hokkaido recepty tykve polevka z tekvice polívka z tykve tykev polévka tykev recepty polévky polívka z tykev polivka z tekvice hokajdo tykev polevka z cukině polévka s tykví recept na polévku z tykve cukina hokajdo tykev polivka v tekvici polévka z tykve hokkaido polévka ze zelené tykve

Suroviny: cuketa, cibule, olej, sůl, paprika, rajče, podravka, voda,

TopRecepty.cz

Letní polévka z tykve

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JN5P