Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tažený štrúdl

Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

18. 10. 2008 18:46

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie5 455 kJ / 1 304 kcal
Bílkoviny29,03 g
Tuky37,80 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy208,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

S těstem se velmi dobře pracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Arkosek

11. 9. 2023 09:45

Je to náš nejoblíbenější štrúdl

Borkulik

27. 11. 2021 14:32

Díky za recept. S těstem se pracuje výborně. Štrúdl chutná skvěle. Jen bych do těsta přidala špetičku soli...

kazzyy

1. 5. 2021 12:36

Právě dělám, s těstem se pracuje báječně a tak dělám rovnou ze dvou dávek <3

bennik5

3. 4. 2021 06:15

Uzasny :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 3. 2021 20:59

casino: A měla pravdu! Když dělám štrúdl, tak máslo na vše a všude, na náplň, na těsto, potřít máslem na vrchu, před pečením! Po upečení taky namazat, důkladně i 3 x máslem s rumem.
To byl zákon mé tchýně! Jako kdybych ji slyšela! Štrúdl a máslo, jsou dvojčata, neopovaž šetřit, nebude to k jídlu ! :-D

casino casino

10. 3. 2021 20:02

Upečeno...
S těstem se fantasticky dobře pracuje - šlo rozválet až tak, že se přes něj daly číst noviny:-D
Jíst se to dalo, ale mám ověřeno, že k vlastím výtvorům je jeden tolerantnější...
Leč nezúčastněná osoba produkt hodnotila stroze: "Horší štrúdl sem eště nejedla! Dybys to rozválené těsto aspoň pomašloval máslem!!!"

casino casino

10. 3. 2021 12:43

Radicek:
Máte můj podiv:-K
Kdysi jsem se zapřisáhl, že nikdy více tažený dělat nebudu a nebudu :-!
Tady se dočítám, že netřeba vytahovat (na ubruse):-O a i TAŽENÝ stačí vyválet :-O
Jdu na to:-! (dělám makronky a nějak se jim, mrškám, zase nechce zasychat;-(
No, uvidíme...:-)

Radicek Radicek

10. 3. 2021 12:01

Zatím mi to moc nevychází a to mám za sebou už dva pokusy stejného receptu. Mám z toho maximálně dva relativně tenké a krátké záviny a poprvé mi závin vyšel tuhý a podruhé jsem ho zkusila potřít vajíčkem a byl gumový. Tak nevím kde dělám chybu 8-( dám tomu ještě jedno kolo a uvidí se.

Hanes Hanes

31. 10. 2020 16:48

No, musím dát bodík. Štrůdlik byl vynikající:yes: Vždycky jsem měl z taženého těsta strach a ono na tom nic není:-)

Hanes Hanes

21. 10. 2020 11:13

Štrůdl a záviny jsem vždycky dělal z jogurtového těsta. Ale "taženej je taženej". O víkendu tu mám synka, tak bude k snídani. Zítra jdu do něj!:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 3. 2019 14:01

Hm! Čtvrtý štrúdl tento rok!:-( To je děs, neznám nikoho, kdo peče více štrúdlů. :-(( Předtím se mi nedařilo těsto vytáhnout, ale dnes jsem těsto vrazila v míse do dřezu s horkou vodou, zakryla hrncem s vařící vodou a tak se báječně uleželo , že šlo vy
táhnout po vyválení.;-) Nemám s tím zkušenosti , tak se trošku krabatilo a roztrhlo na okraji, ale nebylo to nic vážné, kudy by vytekla náplň. Mazala jsem máslem po každém otočení a už se peče! :-D Tohle je 4 pokus s tímto těstem.:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 2. 2019 14:56

Vynikající těsto.
Božský tvarohový štrúdlík !Měla jsem strach válet tenoučké , válela jsem rovnou na papíru , ale podruhé už budu válet úplně tence, bez obav ! Vynikající , určitě jsem nepekla naposled !!!!!!<3 Dovolila jsem si přidat fotečky, ten recept si to zaslouží!<3<3<3<3

RubyRom RubyRom

17. 1. 2018 22:12

:yes::yes:

Lada

1. 3. 2017 05:16

No to je testicko! To je parada jak se s nim pracuje! Udrzovani v teple je opravdu klicovym bodem tohoto receptu. Jiz ho delam po nekolikate a je to jedinny recept co budu pouzivat. Moc dekuji autorce za sdileni.:-)

jakeline

29. 8. 2014 17:33

Já těsto vůbec neválím jde krásně roztáhnout !

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl s octem tažené těsto tažený závin štrůdl z taženého těsta štrudl s octem taženy jablečny zavin štrudl tažené těsto recept tažený těsto na štrůdl se sádlem tažený závin se sádlem štrůdl se sádlem štrůdl recept tažený závin recept tahany štrůdl recept na tažene testo těsto s octem tazeny zavin video jablečný závin tažený tazenej strudl

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, ocet, voda, jablko, cukr skořice, rozinky v rumu, tuk

TopRecepty.cz

Tažený štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNG2