Tažený štrúdl
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,03 g |
Tuky | 37,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 208,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Moje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 20 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 5 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 7 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 8 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 11 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 12 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 14 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 15 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 17 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
těsto na štrůdl s octem,
tažené těsto,
tažený závin,
štrůdl z taženého těsta,
štrudl s octem,
taženy jablečny zavin,
štrudl,
tažené těsto recept,
tažený,
těsto na štrůdl se sádlem,
tažený závin se sádlem,
štrůdl se sádlem,
štrůdl recept,
tažený závin recept,
tahany štrůdl,
recept na tažene testo,
těsto s octem,
tazeny zavin video,
jablečný závin tažený,
tazenej strudl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
ocet,
voda,
jablko,
cukr skořice,
rozinky v rumu,
tuk
Komentáře (44)
To byl zákon mé tchýně! Jako kdybych ji slyšela! Štrúdl a máslo, jsou dvojčata, neopovaž šetřit, nebude to k jídlu !
S těstem se fantasticky dobře pracuje - šlo rozválet až tak, že se přes něj daly číst noviny
Jíst se to dalo, ale mám ověřeno, že k vlastím výtvorům je jeden tolerantnější...
Leč nezúčastněná osoba produkt hodnotila stroze: "Horší štrúdl sem eště nejedla! Dybys to rozválené těsto aspoň pomašloval máslem!!!"
Máte můj podiv
Kdysi jsem se zapřisáhl, že nikdy více tažený dělat nebudu a nebudu
Tady se dočítám, že netřeba vytahovat (na ubruse)
Jdu na to
No, uvidíme...