Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 505 kJ / 2 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,99 g |
Tuky | 171,71 g |
Vláknina | 34,41 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 3,59 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 125,15 g |
Postup přípravy
Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a tloušťky.
V kastrůlku ohřejeme smetanu s mlékem, posekaným česnekem, rozpustíme v ní hořčice, mírně osolíme a vsypeme posekaný rozmarýn. Odstavíme. Krok 2: Maso osolíme a okořeníme.
Na dno pekáčku nalijeme trochu smetanové směsi, na ni rozprostřeme maso, dále brambory s celerem, posypeme částí slaniny a nalijeme opět trochu smetanové směsi. Takto uděláme ještě jednu vrstvu a poslední vrstvu budou tvořit pouze brambory. Celer s brambory vždy osolíme. Vše zalijeme výpekem ze slaniny, zbytkem smetanové směsi a dáme péci doměkka do rozpálené trouby na 180°C, přibližně na hodinu a půl. Během pečení vrstvy mírně stlačujeme a pokud maso a zelenina pustí příliš šťávy, můžeme trochu odebrat.
Zveřejněno 11. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GV6
Moje poznámka
Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GV6
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 51 minutami
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 3 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramborový gratin,
celerovo-bramborovy gratin,
bramborovo smetanovy gratin,
celerové recepty,
bramborové dory,
smetanové brambory s celerem a s kuřecím masem,
gratinovane brambory apetit,
food blogy,
kuřecí maso foodblogy,
celerovo smetanové brambory,
vepřová panenka s celerem apetit,
kuřecí gratin,
kuřecí stehení recepty,
recepty od vás
Suroviny:
řízky kuřecí,
brambory,
celer,
slanina,
smetana,
mléko,
česnek,
hořčice dijonská,
hořčice hrubozrnná,
rozmarýn čerstvý,
sůl,
koření
Komentáře (30)
Nevím kde všude, ale např. v jižní Itálii ho neznají...
Bolo to velmi fajn, myslím, ze ten celer tam vôbec nechýbal a okrem toho deti tú chut ani nepoznajú, nikdy to este nejedli.
místo kuřecího jsem dala plátky z vepř.kýty a taky bezva, z jinak
nudného masa se tím stala šťavnatá pochoutka, a potřetí, bezmasá
verze jako příloha a vynikající. Máte vždycky bezva nápady. Díky za ně. Obdivuji, jak to všechno stíháte. Odzkoušela jsem ještě pár Vašich rcp, vždycky bezva, ale nestíhám dát komenty. Tak aspoň takto veelké díky za Vaše recepty, nápady a krásná fota.