

Rotweinkuchen-Koláč s červeným vínem
Suroviny
- 200 g cukru
- 200 g másla
- 4 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kakaa
- 50 g nastrouhané tmavé čokolády
- 1/8 l červeného vína
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout.
Všechny suroviny smícháme dohromady, červené víno až naposledy.
Nalijeme do formy vysypané hrubou moukou a dáme péct na 180°C cca 1 hodinu.
Kdo nemá rád suchou buchtu, může ještě, když trochu vychladne propíchat a do prasklinky a dírek nakapat vínečko.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rotweinkuchen-Koláč s červeným vínem
-
Kruciš,proč já to víno vždycky vypiju
. Musí to být mňamka
-
lemarti asi nemají naše výkonné trouby!
-
Jani taky se mi to nezdalo,ja pekla 50minut na 180st. a myslim ze to staci.tady v nemecku pecou vsechno nejak dlouho
-
S tím vínkem a čokoládou, krásně naaranžováno
Ještě nikdy jsem nepekla nic s vínem, snad jen žabí huby, ale tam jde bílé vínko. Vypadá to zajímvě.
, ale hodinu péct?
-
hmmm ,to vypadá dobře!!
máme s manželem rádi červené vínečko a sladké a to je báječná kombinace, v sobotu zkusím.
-
Vypadá to moc dobře.
-
Koláč vypadá velice dobře a fotky jsou bezvadné