Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

3. 12. 2012 11:56

Suroviny pro 8

8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 573 kJ / 6 590 kcal
Bílkoviny121,50 g
Tuky406,40 g
Vláknina132,01 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 4,97 g
Sůl11,64 g
Sacharidy550,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to makačka ale výsledek stojí za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jozef T.H.

14. 1. 2013 20:38

Prekvapuje ma, že v Česku sa ešte predáva Hellmann's majonéza. U nás (to nie je na Slovensku, ale v Európe) ju už pred mnohými rokmi stiahli z obehu, pretože tu ju práve kvôli jej pre nás doslova odpornej chuti, nikto nekupoval.
Je to zaujímavé, ako majú ľudia v rôznych krajinách predstavu o chuti tej istej potraviny. Alebo tá u Vás je už vyrábaná v Česku a prispôsobená Vašej chuti?
Pozn. k nadpisu:
zvyklo sa písať à la ..., alebo v taliančine alla ...
Nesúhlasím s tým, že zemiaky varené v šupe sú na povrchu rozvarené. To závisí od druhu zemiakov (nie všetky sú predurčené na varenie...) a tiež od ich veľkosti. Na obale je predsa napísané na akú úpravu sa majú použiť.

frodobagin

14. 1. 2013 18:27

to Nadja
Omlouvám se. Jablka společně s mrkví a cibulí napařuji nad bramborama a posledně, když jsem strouhal cibuli byla hořká. Proto to proplachování. ALe zjistil jsem, že je lepší cibuli nastrouhat na kráječi a vůbec nepustí šťávu a nezhořkne. Takže lepší je na jemno nastrouhat. A podařil se salát podle receptu ala frodobagin?
Přeji pěkný den.:-))

Nadja Nadja

14. 1. 2013 17:59

frodobagin: :-? Někde dole jsem se ptala, a nedostala odpověď, proč proplachovat jablka a mrkev - je to škoda - připravíme je o vitamíny. Mrkev sice vařím, ale jablíčka dávám syrová.

frodobagin

7. 12. 2012 19:18

Přesně tak. Pokud se cibule spaří nebo napaří nebo jakkoliv jinak, je lépe stravitelná a "nepálí z ní žáha". Osobní zkušenost. :-8

magdalenka magdalenka

7. 12. 2012 19:02

jarda Kadic: mám dojem, že cibuľa je potom ľahšie stráviteľná, niekomu v "surovom stave" robí žalúdočné potiaže.

jarda Kadic jarda Kadic

7. 12. 2012 18:24

zizala: Zajímalo by mě, proč bych měl cibuli spařovat, já tam tu štiplavou chuť chci, jinak tam tu cibuli dávat nemusím,a nemusím nic spařovat.....

frodobagin

4. 12. 2012 14:35

Ahoj fd.lib
Nebuď rozhořčen. Souhlasím že brambory trochu utrpí na své výživové hodnotě ale jde mi o výslednou chuť salátu. Vždycky mi trochu vadila taková zemitá chuť brambor při vaření ve slupce. Tímto postupem se z chuti odstraní ona zemitost. Rozhodně je to chuťově zajímavá varianta k bramborovému salátu klasicky připravovanému "ve slupce".
A prasátka jen tak něco nesežerou. Také potřebují kvalitní brambůrky :-))

fb.lib fb.lib

3. 12. 2012 22:28

frodobagin: Ahoj a vítám Tě tu na topkách. Musím Ti napsat že letos jsi asi vyhrál.Vařit loupané brambory do salátů je opravdu unikát.Víš že se brambory dělí do skupin A,B,C,D.Víš že se pěstují různé odrůdy podle chuti tvrdosti,moučnosti a vůbec kvality.Oloupáním brambor dovolíš vodě aby snáze vnikla do hlízy a vše vyplavila.V bramboře zůstane jen vysrážený škrob.A pokud je budeš vařit v celeru nebo libečku atd. tak vůbec nemusíš mít kvalitní salátové brambory ale můžeš vařit i brambory pro prasata,budeš mít stejnou chuť.Brambory se loupou pouze do polévek nebo kaše a jako spojovací hmota protože zde na chuti nezáleží.Když pročítám Tvůj recept tak je vidět že potřebuješ mnoho aromatických surovin....citron ,celer,kyselá okurka,cibule a to je proto že hlavní surovina je bez chuti.Už v roce 1936 v časopise "Křesťanská žena" vyšlo Jak správně vařit brambory ....tak ve slupce a na páře.:-K:yes:

senky senky

3. 12. 2012 20:25

Proč ne;-)určitě to bude dobrý salátek:yes: ale u nás doma zůstaneme u salátu zvaného " Mámina tajná chlouba ":-))
Nedovedu si představit bramborový salát z vařených oloupaných brambor:-O:-O a jablíčka do salátu, stejně jako ostatní zeleninu (u nás bez celeru) na malinké kostičky:-8;-)


zizala:také u nás se nikdy nestihne zkazit:yes::-D:-D

zizala zizala (moderátorka)

3. 12. 2012 20:07

lomačka: Do salátu určitě ano, jednak se zbaví štiplavosti a zůstane jen lahodná chuť, ale nespařená má tendenci podporovat kvašení salátu, i když u nás to nikdy nestihne :-))
Já jsem jen reagovala na to strouhání a následné zhořknutí ;-)

jarda Kadic jarda Kadic

3. 12. 2012 18:43

Tož dobrá, někdy zkusím, ale na vánoce bude klasika, to se nedá nic dělat:-)):-))

frodobagin

3. 12. 2012 18:37

:to jarda Kadic
Také jsem dlouhá léta preferoval brambůrky uvařené hezky ve slupce, ale i tento způsob má něco do sebe a nezavdá si v ničem s vařením ve slupce.:-)

jarda Kadic jarda Kadic

3. 12. 2012 18:27

Nikdy jsem brambory na salát nevařil oloupane,a nebudu to zkoušet ani teď.Mrkev do salátu strouham na jemném struhadle až do hotového salátu:yes: samozřejmě syrovou:yes:

lomačka

3. 12. 2012 17:54

zizala: Tu cibuli je lepší spařit vařící vodou;-)

ramona

3. 12. 2012 15:58

Nadja:mohu souhlasit s tím,že brambory vařit ve slupce jinak to jsou přílohové brambory ,ne ?Také s cibulkou malé velikosti souhlasím a také ji používám...jablka dávám přímo už do mísy ale s tou mrkví je to dobrý nápad,já ji vždy vařím s celerem...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborovi salat a řizek obrazek cuketový salát alá bramborový kartoffel salát crzina recepty proč spařovat cibuli teď vaří šéf jak dlouho skladovat bramborový salát www)ted)vari)sef teď vaří šéf crzina teď vaří šéf recepty bramborový salát dnes vaří šéf recepty dnes vaří šéf bramborový salát bramborový salát z oloupanych brambor bramborový salát jak dlouho travi zaludek bramborovy salat z manonezou jak skladovat bramborový salát nastrouhana cibule je hořká recepty na předjídlo bramborový salát s řízkem

Suroviny: brambory, mrkev, okurky sterilované, celer, hrášek, vejce, majonéza, hořčice, jablko, cibule, olej, citron, cukr moučkový, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM03