Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 949 kJ / 2 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,50 g |
Tuky | 55,45 g |
Vláknina | 25,60 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 7,52 g |
Sacharidy | 401,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Starší pečivo (cca 1-2 dny uložené v pytlíku aby neztvrdlo) nakrájet na kostky a lehce opražit v troubě.
Krok 2: Do jedné míchací misky oddělit bílky a do druhé míchací misky odlít žloutky.
Krok 3: Dále do misky ke žloutkům přidat nasekanou petrželku (nebo sušenou), mléko, vmíchat mouku, osolit, přidat muškátový květ a bílý pepř.
Krok 4: Promíchanou zálivku nalít do mísy s nakrájeným a upraženým pečivem a jemně promíchat tak, aby se pečivo příliš nerozpadlo.
Krok 5: Takto připravenou směs nechat asi 10-15 minut odležet.
Krok 6: V první míchací misce ušlehat sníh z bílků do tuha a vmíchat do odstáté směsi pečiva a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Krok 7: Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, naládujeme z jedné strany zavázaný igelit na tlačenku (průměr cca 13 cm) hotovým těstem.
Krok 8: Po naplnění zavázat také druhou stranu provázkem tak, aby se nám výsledná šiška vešla do hrnce. Jako variantu je možné zabalit šišku do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie.
Krok 9: Hotovou šišku (šišky) budeme asi 20 - 25 minut vařit. Při vaření je knedlík na hladině, takže je potřeba jej otočit po 10 minutách.
Krok 10: Cca po 10 minutách vaření propíchnout igelit na tlačenku, aby tlak uvnitř igelitu nerozvázal provázek.
Krok 11: Knedlík krájet třeba keramickým nožem nebo režnou nití.
Zveřejněno 7. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlovarský houskový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2EP
Moje poznámka
Karlovarský houskový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2EP
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 1 hodinou
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 3 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 3 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 4 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 6 hodinami
Tématické fráze:
karlovarsky knedlik recept,
karlovársky knedlík,
jak se dela karlovarsky knedlik,
recept karlovarsky knedlik,
karlovarský knedlík v alobalu,
k čemu se hodí karlovarský knedlík,
recepty karlovarský knedlik,
jak udělat karlovarský knedlík,
recept na karlovarský knedlík,
houskový knedlík ve folii,
různé druhy knedlíků,
karlovarskyknedlik,
karlovarský knedlík postup,
knedlik karlovarsky,
karlovarské knedliky,
knedlík v igelitu,
karlovarský knedlik recepty,
karlovarský knedlík s mozaikou,
recepty na karlovarský knedlik,
karlovarský knedlík z tmaveho peciva
Suroviny:
rohlík,
vejce,
mouka hrubá,
mléko,
petrželka zelená,
květ muškátový,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (11)
Za mě bod
Škoda, že neračte být registrovaní, neboť tak by vaše slova měla větší váhu
Mimochodem, s neregi bych naložil jako J. Nohavica s máslem https://www.youtube.com/watch?v=ysAoZ4CgcHM
tejaja: 1974andrea:
I vy lichotnice jedny… Z tolika chvály se pýřím jako panna mezi dragouny…
1974andrea
Pomalu týden čekám až zdejší Cerberoska odešle poslední komentáře do někam, jak obvykle činívá…, buď spí, nebo si leží na vedení, patrně oboje
Knedlík s takovým luxusním názvem a žádný pochvalný komentář?
Při pohledu na úvodní obrázek se vlastně ani není co divit
Mimochodem:
1. "Igelit" se na tom konci kde se plní váže na dva provázky, asi tak na palec od sebe; po krátké době ve vodě se jeden špagát (hádejte který... Anna Kocikova: může hádat 2x
2. "Igelit" lze perforovat ještě před vložením do lázně. Nebojte, těsto se ven nepodívá...