Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 060 kJ / 7 902 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,25 g |
| Tuky | 529,10 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 2,85 g |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 672,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s ořechy a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Krok 2: Krém: z mléka, cukrů a pudinků uvaříme hustý pudink a za občasného míchání vychladíme. Máslo vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru, přidáme po částech pudink a šleháme do pěny, pak přidáme trochu rumu.
Krok 3: Z plátu podle šablony vyřežeme tvar sumce, potřeme marmeládou a krémem. Přidáme druhou vrstvu piškotu, kterou vyřežeme se zbytku plátu, opět potřeme marmeládou a krémem. Třetí vrstvu poskládáme zase z kousků.
Krok 4: Zbytek odřesků rozdrolíme, přidáme trochu krému, marmelády a rumu, vytvoříme hmotu, kterou naneseme po celém trupu sumce a uhladíme.
Krok 5: Potom celého sumce potřeme krémem a necháme stuhnout.
Krok 6: Po stuhnutí celého potáhneme marcipánem, který jsme vyváleli na dostatečně velký plát silném asi 2 mm.
Krok 7: Rukama hezky přitiskneme k tělu sumce a přebytečné odřízneme. Potom dotvarujeme detaily a namalujeme ho potravinářskou barvou, já jsem smíchala černou se zelenou / touto barvou jsem obarvila i marcipán/. Na hřbetu jsem udělala hnědou barvou tečky.
Zveřejněno 15. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Moje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 8 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 34 minutami
Šunkofleky
Kajkajak před 39 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 41 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 1 hodinou
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort sumec,
sumec dort postup,
dort ve tvaru ryby,
sumec dort,
sumec recept,
dort ryba kapr postup,
dort sumec postup,
recepty ze sumce,
dort ve tvaru kapra,
sumec recepty,
recept na sumce,
šablona na sumce,
dort ryba sumec,
recept sumec,
dort ve tvaru sumce,
recepty z ryby sumec,
dorty ve tvaru ryby,
recepty sumec,
sumec,
dort ve tvaru ryby sumec
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
prášek do perníku,
marmeláda,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko,
rum,
marcipánová modelovací hmota
Komentáře (25)