Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo mangoldová příloha

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 370 kJ /
566 kcal
Bílkoviny14,65 g
Tuky25,70 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy66,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody. Krok 2: Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky. Krok 3: Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold na cca 2 minúty a varíme spolu. Krok 4: Na oleji osmažíme múku, vhodíme posekaný cesnak, necháme zavoňať a hneď rozšľaháme s mliekom, miešame a varíme. Ochutíme soľou, korením a orieškom. Dobre prevaríme za stáleho miešania. Krok 5: Zemiaky s mangoldom scedíme a premiešame s cesnakovým "krémom". (Zemiaky sa čiastočne rozpadnú, ale to nevadí.)

Zveřejněno 6. 1. 2013

Poznámka autora magdalenka

Podávame ako prílohu k rybe, pečenému mäsu a pod.

Niečo podobné som jedla v Chorvátsku k rybe, kde som sa naučila jesť mangold. Toto je z mojej strany pokus o rekonštrukciu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo mangoldová příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YlP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo mangoldová příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YlP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Gratulace, vyzkouším!!!:yes:

Jarka, skús listový špenát, ak v obchode nedostať mangold. Nahradí ho. Ja sa tu hlavne snažím poukázať na možnosti využitia mangoldu.;-)

to by mi moc chutnalo. Ale kde vzít mangold? Moc se mi líbí tento recept :-p:-p:yes::yes::yes::-K

Jana Remkova::-K

Magdi, moc se mi to líbí:-p

Ďakujem vám. :-K
Ja som sa magoldom dlho nepoznala, len nám ho počas dovoleniek v Chorvátsku často servírovali - často bol len uvarený v slanej vode a s cesnakom, ale ja som si aj tak nakladala. Pestujem ho na záhrade prvým rokom, naviedla ma Andrejka a tejaja, takže skúšam s ním všeličo. Kedysi sa viac pestoval, teraz je akosi zabudnutý, hoci je zdravší ako špenát.
(A s lososom dnes fakt nemal chybu...)

Magdalenko, vidím, že přes mangold plynule přejdeš k medvědovi;-):-)), máš to krásné, umím si to dobře představit s tím lososem;-):-p:yes:+4

Od pohledu prudce jedlé:-p:yes::yes:

Specialistka na mangold!;-) Skvělé, Magdalenko a bodík!:-p:yes:

Magdi, zas prima nápad;-):yes:

Tématické fráze:
mangold jako příloha, mangold receptář, receptář prima nápadů 6.1.2013, receptář prima nápadů 6.1.2013 on-line, špenát jako příloha v chorvatsku

Suroviny:
mangold, brambory, olej, mouka hladká, česnek, mléko, sůl, pepř, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu