Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,65 g |
| Tuky | 25,70 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 66,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody.
Krok 2: Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky.
Krok 3: Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold na cca 2 minúty a varíme spolu.
Krok 4: Na oleji osmažíme múku, vhodíme posekaný cesnak, necháme zavoňať a hneď rozšľaháme s mliekom, miešame a varíme. Ochutíme soľou, korením a orieškom. Dobre prevaríme za stáleho miešania.
Krok 5: Zemiaky s mangoldom scedíme a premiešame s cesnakovým "krémom". (Zemiaky sa čiastočne rozpadnú, ale to nevadí.)
Zveřejněno 6. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo mangoldová příloha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YlP
Moje poznámka
Bramborovo mangoldová příloha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YlP
Nejnovější recepty
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 5 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 6 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 6 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 20 minutami
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 1 hodinou
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 1 hodinou
Bramboráčky
Anickamanicka před 2 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 2 hodinami
Perníčky
horakova654 před 3 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 3 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 4 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 4 hodinami
Tématické fráze:
mangold jako příloha,
mangold receptář,
receptář prima nápadů 6.1.2013,
receptář prima nápadů 6.1.2013 on-line,
špenát jako příloha v chorvatsku
Suroviny:
mangold,
brambory,
olej,
mouka hladká,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (11)
Ja som sa magoldom dlho nepoznala, len nám ho počas dovoleniek v Chorvátsku často servírovali - často bol len uvarený v slanej vode a s cesnakom, ale ja som si aj tak nakladala. Pestujem ho na záhrade prvým rokom, naviedla ma Andrejka a tejaja, takže skúšam s ním všeličo. Kedysi sa viac pestoval, teraz je akosi zabudnutý, hoci je zdravší ako špenát.
(A s lososom dnes fakt nemal chybu...)