Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 885 kJ / 1 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 182,75 g |
| Tuky | 41,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 513 mg |
| Sodík | 6,23 g |
| Sůl | 14,75 g |
| Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Doprostřed tácu jsem dala salát a okolo ozdobila salámy, sýrem a zeleninou.
Zveřejněno 17. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovská obložená mísa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBYz
Moje poznámka
Silvestrovská obložená mísa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBYz
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 15 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 20 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 22 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová paštika
Nanina před 3 minutami
Vosí hnízda
kolarz90 před 8 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 9 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 10 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 11 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 12 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 12 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 12 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 14 hodinami
Tématické fráze:
obložené mísy zlín,
obložené salamove misy,
obložené tácy,
salámová obložená mísa,
jednoduché obložené mísy,
obložené mísy recepty,
recepty na obložené mísy,
obložené mísy salámové,
obložene misy,
vanocni oblozene misy,
obložená mísa pro 10 lidí,
jak udelat oblozenou zeleninovou misu,
obložená mísa,
solamove misy,
salamove oblozene misy,
obložená mísa pro 6 lidí,
jednoduchá obložená mísa,
oblozena misa postup,
obložená mísa recept,
oblozena salamova misa
Suroviny:
salát,
šunka vepřová,
salám šunkový,
salám suchý,
sýr eidam,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
čabajka
Komentáře (13)
Mne žaľ, čto ja smešala v obsuždenii
Izvinite, ya Vas nesprašival.
Ospravedlnujem sa za preklepy:
Vzdy sa otvorí len ten domáci (miestny).
...a mi to...
Verte mi, ze si to nevymýslam, nemám dôvod. Nebol by som sa na sunku pýtal, keby som to bol vo wikipédii ceskej ci slovenskej zistil. Jednoducho to nejde.
Dakujem za pochopenie.
S pozdravom Pepe
http://www.bing.com/search?q=wikipedia&src=IE-Sear...
Nie každý je génius ako Vy...
Vždy sa to otvorí na !miesny" Google.
Moji synovia sú inžinieri informatici a my to už viackrát potvrdili.
Zrejme Vy...
V zahraničí je nemožné dostat sa do wikipédie či už českej, alebo akejkolvek z iného štátu, než v ktorom sa práve nachádza počítač (Internet). A kedže šunková saláma neexistuje nikde inde, chcel som vediet, čím sa líši od šunky. Teraz už viem, že je to odpad.
Dakujem za link.
cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0unka
Dakujem, aj ked to nie je vysvetlenie na môj dotaz.
Pýtal som sa preto, že ak existuje šunka, ale tiež šunková saláma, predpokladám, že okrem názvu sa niečim líšia. Ak nie, tak niekto z nepochopitelných dôvodov používa raz jeden a raz druhý názov. V recepte sú ale oba...
U nás, ako predpokladám v celom civilizovanom krestanskom svete, existuje šunka.
Vo Vašom recepte sa ale objavuje aj šunková saláma. Cím sa líši od šunky? Je to nejaká česká špecialita?
Syr s názvom eidam je česká verzia syru Edam, nazvaného podla mesta pôvodu?