Dušené hovězí s bylinkovou zeleninou

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Hovězí maso 1 názor

Suroviny

cca 500 g hovězího masa - podplečí, kližka, líčka...
120 g mrkve
120 g celeru
1 větší cibule
1 větší řapík celeru
100 g oloupaného rajčete bez semínek
40 g špeku (nebo olej)
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
oříšek másla
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

  2. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kostky hovězího masa. Po osmažení ze všech stran přisypeme pokrájenou zeleninu. Mrkev na kolečka, celer na kostky, řapík celeru na plátky a měkkého středu se semínky zbavené a oloupané rajče. Vše ještě krátce osmažíme s bylinkami, přilijeme vývar (cca 150 ml) a pod poklicí dusíme na mírném ohni, za občasného podlití a promíchání ode dna doměkka.

  3. Oba celery s cibulí a rajčetem by se měly téměř rozdusit a udělat tak chutný, zeleninovo-bylinkový sos. Pokud jsme podlili více, než bylo třeba, necháme varem tekutinu zredukovat na krémovější sos. Nakonec vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem, odstavíme a vmícháme máslo do úplného rozpuštění. Máslo zeleninový sos příjemně zjemní a navoní.

  4. Podáváme se šťouchanými brambory, kaší, noky, rýží...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené hovězí s bylinkovou zeleninou

Tématické fráze: hovězí podplečí recepty hovězí podplečí recept dušené hovězí plátky na bylinky dušené hovězí plátky na bylinkové máslo hovězí kostky na bylinkách hovězí dušené s bylinkami recept podpleci hovězí podplecí pecene hovězí podplečí recepty dušené hovězí podplečí recepty

Zapomněl/a jsem heslo