Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající královský koláč

Koláče z křehkého těsta jsou velmi oblíbené po celé generace. Nejčastěji se plní jablky, ale my pro vás máme kakaovou variaci s tvarohem. Tento koláč je zvenku křehký, uvnitř vláčný a chutná zkrátka královsky.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

xpetrax

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hluboký plech 30 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 479 kJ /
7 285 kcal
Bílkoviny154,83 g
Tuky370,56 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 933 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy822,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suroviny na těsto a ručně vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Zhruba 1/3 těsta oddělíme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do mrazničky. Krok 3: Zbylé 2/3 těsta vyválíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Plát z těsta na plech přeneseme. Krok 4: Ze změklého másla, cukru, vajec, tvarohu, pudinkového prášku a vanilkového cukru vyšleháme náplň. Krok 5: Náplň rozprostřeme na těsto. Krok 6: Vyndáme zbylou 1/3 těsta z mrazničky a nastrouháme ji rovnoměrně na povrch koláče (na hrubých slzičkách). Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30-35 minut.

TIP: Nejlepší strouhané koláče

Zveřejněno 6. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající královský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WB0X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající královský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WB0X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kde je tvaroh, tam je to dobré. Tento koláč je veľmi dobrý, poznám a občas robievam :-D;-):yes:
ripko : nesťažuj sa, že nebol obrázok, mal si upiecť a nafotiť, nie iba kritizovať :-D

obrázok stále nie je ...)

Stanislava T. 7. 2. 2013 16:21
Hádam by bolo slušnejšie a vychovanejšie nazvať recept "Královský koláč" a nechať na čitateľoch, či ho po vyskúšaní označia za "Vynikající" a ešte s veľkými písmenami...

Dajda: a já bych zase brzdila při tom bezhlavém přidávání komentářů :yes:

x.XXX.x: Foto nebude, nejde mi o soutěž :-)

MKyslím, že do 14tého, nebo do kdy ta soutěž trvá, tu fotka bude :-D:-D:-((

VOKINA: Nie je povinnosťou autora pridať foto k receptu. Môže to spraviť hocikto, aj ty napríklad...

Když je tak VYNIKAJÍCÍ, proč tu není vynikající fotka?:-?

Vsadila bych se, že podobný recept je tu přinejmenším 3x a bez té spousty cukru - skoro 1/2 kila na 400 g mouky je opravdu dost. Ale třeba tenhle je opravdu vynikající a královský..... :-// Chtělo by to trochu brzdit při tom bezhlavém přidávání receptů:-!

Tématické fráze:
vynikajíci kolač, královský cheesecake, kráľovský zákusok, kralovskykolac, vynikající tvarohový koláč, královský cheesecake s tvarohem, královský tvarohový koláč, královsky koláč tvarohoví video recept, vynikající královské řezy, královský strouhaný koláč, strouhaný kakaový koláč s tvarohem video, kálovský koláč s tvarohem, královký koláč, královký koláč, vynikajici kolace, kralovska buchta, vyhibajici kolac, vinikajici koláč, vynikajícítvarohový koláč, kralovsky orechovy kolac

Suroviny:
mouka hladká, tuk, cukr krupice, kakao, vejce, kypřící prášek do pečiva, máslo, cukr krupice, tvaroh nízkotučný, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu