Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající královský koláč

Koláče z křehkého těsta jsou velmi oblíbené po celé generace. Nejčastěji se plní jablky, ale my pro vás máme kakaovou variaci s tvarohem. Tento koláč je zvenku křehký, uvnitř vláčný a chutná zkrátka královsky.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

xpetrax

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hluboký plech 30 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 479 kJ /
7 285 kcal
Bílkoviny154,83 g
Tuky370,56 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 933 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy822,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suroviny na těsto a ručně vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Zhruba 1/3 těsta oddělíme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do mrazničky. Krok 3: Zbylé 2/3 těsta vyválíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Plát z těsta na plech přeneseme. Krok 4: Ze změklého másla, cukru, vajec, tvarohu, pudinkového prášku a vanilkového cukru vyšleháme náplň. Krok 5: Náplň rozprostřeme na těsto. Krok 6: Vyndáme zbylou 1/3 těsta z mrazničky a nastrouháme ji rovnoměrně na povrch koláče (na hrubých slzičkách). Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30-35 minut.

TIP: Nejlepší strouhané koláče

Zveřejněno 6. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vynikající královský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WB0X

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vynikající královský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WB0X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kde je tvaroh, tam je to dobré. Tento koláč je veľmi dobrý, poznám a občas robievam :-D;-):yes:
ripko : nesťažuj sa, že nebol obrázok, mal si upiecť a nafotiť, nie iba kritizovať :-D

obrázok stále nie je ...)

Stanislava T. 7. 2. 2013 15:21
Hádam by bolo slušnejšie a vychovanejšie nazvať recept "Královský koláč" a nechať na čitateľoch, či ho po vyskúšaní označia za "Vynikající" a ešte s veľkými písmenami...

Dajda: a já bych zase brzdila při tom bezhlavém přidávání komentářů :yes:

x.XXX.x: Foto nebude, nejde mi o soutěž :-)

MKyslím, že do 14tého, nebo do kdy ta soutěž trvá, tu fotka bude :-D:-D:-((

VOKINA: Nie je povinnosťou autora pridať foto k receptu. Môže to spraviť hocikto, aj ty napríklad...

Když je tak VYNIKAJÍCÍ, proč tu není vynikající fotka?:-?

Vsadila bych se, že podobný recept je tu přinejmenším 3x a bez té spousty cukru - skoro 1/2 kila na 400 g mouky je opravdu dost. Ale třeba tenhle je opravdu vynikající a královský..... :-// Chtělo by to trochu brzdit při tom bezhlavém přidávání receptů:-!

Tématické fráze:
vynikajíci kolač, královský cheesecake, kráľovský zákusok, kralovskykolac, vynikající tvarohový koláč, královský cheesecake s tvarohem, královský tvarohový koláč, královsky koláč tvarohoví video recept, vynikající královské řezy, královský strouhaný koláč, strouhaný kakaový koláč s tvarohem video, kálovský koláč s tvarohem, královký koláč, královký koláč, vynikajici kolace, kralovska buchta, vyhibajici kolac, vinikajici koláč, vynikajícítvarohový koláč, kralovsky orechovy kolac

Suroviny:
mouka hladká, tuk, cukr krupice, kakao, vejce, kypřící prášek do pečiva, máslo, cukr krupice, tvaroh nízkotučný, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu