Celozrné pečivo II

pipre Kuchařka: pipre

Domácí pekárna 9 názorů

Suroviny

280 ml mléka
2 žloutky
80 ml oleje
80 g rozpuštěného másla
500 g pšeničné mouky celozrnné
30 g čerstvého droždí
1-2 lžičky cukru
1-1,5 lžičky soli
1 tableta nešumivého celaskonu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v pořadí, jak je v receptu uvedeno.

  2. Zapneme program Těsto.

  3. Z těsta pak na vále vytvoříme rohlíky, bulky nebo housky, které případně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme libovolnými semínky.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch nezačne růžovět.

  5. Pak snížíme teplotu na 180°C a dopečeme. Doba pečení je 25 až 30 minit.

Poznámka

Celaskon u celozrného těsta zlepšuje jeho kynutí.

Mléko se může nahradit vodou.

Já jsem pekla z poloviční dávky.

Zdroj - Stručná celozrná BIO kuchařka. Upraveno pro slané pečivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrné pečivo II

  • senky senky

    pipre::yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre(autor receptu)

    senky:Fotku rohlíčků jsem tam přidala z minulého pečení :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Receptík se mi líbí:-KPletýnky a hlavně ty rohlíky vypadají senzačně:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Fotka rohlíčků tam včera nebyla;-) krásné:yes::yes: lákájí a moc, ale dnes už to nestihnu:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, to se ti moc povedlo!! Ty motanečky i ty rohlíky! Krásné a zdavé;-):yes:

    Odpovědět

  • marianne marianne(neregistrovaný)

    No,Ty jsi pekařka,to je krása:-)):-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Moc hezke housticky! C vitamin, myslim, ma v receptu na chleba i Tejaja, myslim, nejsem si jista.

    Odpovědět

  • pipre pipre(autor receptu)

    Tak já o tom slyšela, vlastně jsem se to dočetla poprvé také:-) Je ale pravda, že těsto krásně nakyne, hlavně v troubě při pečení. Je měkké ještě druhý den. Když jsem dělala housky poprvé, tak se mi ve spojích na konci při tom kynutí rozjely, tentokrát jsem konce pořádně spojila :-) Původně je to recept na buchty, koláče a vánočky, jen je v receptu 60 g cukru a jen půl lžičky soli. Může se pak do sladkého těsta přidat vanilka, vanilkový cukr, citronová kůra, rum, ořechy, madle atd...

    Odpovědět

  • senky senky

    :yes::yes: Uložila jsem a vyzkouším;-) s celaskonem:-O ještě jsem neslyšela o takovém použití:-p to budou takové protichřipkové pletynky;-):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: celozrne pecivo recept celozrné pečení celozrné pečivo recept na celozrné pečivo recepty z celozrne mouky pecivo z celozrne mouky celozrnné pečivo recept vánočka z celozrné mouky celozrne housky recepty na celozrné pečivo celozrnné pečivo pečení z celozrné mouky recept celozrné pečivo recepty celozrne pecivo recepty na celozrnné pečivo celozrne housky recept buchty z celozrne mouky celozrné pečivo z domácí pekárny pečeme celozrné pečivo domácí celozrné housky