Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí marcipán

Ať už se blíží svátky nebo narozeninová oslava, recept na jednoduchý, doma vyrobený marcipán se jistě bude hodit. Stačí propracovat několik málo surovin a tvárná hmota vonící po rumu je hotová. Přidáte - li nakonec ještě potravinářské barvivo, můžete s dětmi tvořit postavičky nebo zvířátka dle vlastní fantazie.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

17. 12. 2008 09:37

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 624 kJ / 2 778 kcal
Bílkoviny37,07 g
Tuky104,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 453 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy401,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A aby se to dětem víc líbilo, stačí, když přidáte potravinářské barvivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

veronika

15. 10. 2010 12:22

ještě se chci zeptat zda by sušené mléko nešlo nahradit sušenou smetanou je tučnější?

veronika

15. 10. 2010 10:58

ahojky tento recept se mě zdá asi nejlepší co sem četla ale potřebovala bych vědět kolik toho marcipánu zhruba je chci dělatmalé dort panenku a nevím zda mě to stačí z jedné dávky děkuji

Simca S. Simca S.

10. 9. 2010 14:16

Vím, že ten dodaz na skladování je už starý, ale pro případné další zájemce o marcipán tu napíši odpověď: Marcipán dělám také jako simko.jit, tedy 200 g cukru na 200 g suš. mléka (+ další ingredience). Ale ten recept zde uvedený obsahuje více cukru, tedy trvanlivost by měla být ještě lepší. Ukládám ho v lednici, nejraději ho mám tak 2. - 3. den (s čerstvým se mi tak dobře nepracuje) a pokud zbyde, tak se může v lednici nechat klidně i měsíc či dva. Většinou za tu dobu trochu více ztuhne, tak ho pak velice krátce (v řádu sekund) nahřeji v mikrovlnce (na vysoký výkon) a propracuji a může se použít jako čerstvý. Ozdůbky si klidně můžete udělat i 5 - 6 dní dopředu, jen počítejte s tím, že nezabalené budou tvrdnout, tak aby si oslavenec pak nevylomil zuby.... :-D
Simča S.

Andulka87

29. 7. 2010 15:40

chtela sem se zeptat jak dlouho se muze skladovat.....(chcu li to dat na dort tak jak dlouho pred spotrebenim si muzu vytvorit ozdubky?) Dekuju moc

simko.jit simko.jit

22. 12. 2009 11:27

a uplně hodně hodně receptíků je tady http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=1441

simko.jit simko.jit

22. 12. 2009 11:26

Ornella: já - když už musím dělat marcipán - tak dělám tento
20 dkg sušeného mléka
20 dkg cukr moučka - oboje prosít
2 kávové lžičky oleje
mandlovou tresť - tak 2 kávové lžičky
vodu dle potřeby - přibližně 50ml

DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše.
Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl.
Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité.

Ornella

22. 12. 2009 11:17

Tak jsem to prave zkusila a nevim, co jsem udelala spatne, ale vznikla mi hmota, ktera se jen z dalky podobala marcipanu, vubec nedrzela tvar, bylo to spis jak testo na litou buchtu.. :(

Monika

21. 12. 2009 15:47

S přítelem jsme se nudili-tak jsme vyzkoušeli tento recept a mlsali jsme tak dlouho-dokud nic nezbylo:) vážně dobrý recept!!!:-8

libuse

17. 12. 2009 01:28

super recept.jednoduche a dobre:yes:

nadia

15. 12. 2009 12:12

chtěla jsem se zeptat,zda někdo dělal marcipán stím že by dsal místo sušeného mléka smetánku??Jak to dopadlo?

anonym

15. 12. 2009 08:58

super díky za recept a ta beruška pěkná xD:yes:

Elsa

14. 12. 2009 11:59

Ještě jsem zapoměla říci, že to můžete přichutit také kokosem, ořechy, troškou čokolády nebo kakaem, kandovaným ovocem, citrónem apod. Je to vynikající!!!

Elsa

14. 12. 2009 11:56

Dobrý den,

tento recept mám také od své mamky a musím říci, že zatím jsem nenašla žádné jiné těsto na marcipán, které by mi tak chutnalo jak toto. Doporučuji, protože se s ním dá dělat cokoliv.

monika

20. 11. 2009 12:40

Dá se ;-)www adresu.použit místo bílků něco jiného

pipre pipre

20. 8. 2009 18:15

Tak takový recept na marcipán vůbec neznám:-O a to jsem jich přečetla a některé vyzkoušela.Vypadá to moc hezky..vyzkouším :yes:+

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba marcipanu marcipán ze sušeného mléka vyroba marcipanu recept výroba domácího marcipánu jak udělat marcipán recept na marcipán marcipán recept jak se dělá marcipán recept jak se dela marcipan jak vyrobit marcipan recept na marcipán ze sušeného mléka recept marcipan ze suseneho mleka vyroba marcipánu ze sušeneho mleka marcipán domaci cukrovi marcipán z domácí pekárny marcipan vyroba recept na vyrobu marcipanu jak se vyrábí marcipán marcipán bez dřiny

Suroviny: cukr moučkový, máslo, mléko sušené, bílek, rum

TopRecepty.cz

Domácí marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yo8