Domaci syr (bez syridla)

aisha Kuchařka:

Doba přípravy: 1/2 hodiny + ulezeni PT0H30M Sýry 54 názorů

528

Suroviny

1/2 kg tvarohu polotučného nebo plnotučného (ne vaničkový!)
1/2 l mléka (použila jsem 4% kupované, ne krabicové!)
1/2 menší lžičky jedlé sody
1 lžička citrónové stavy
1 lžíce másla
sůl
kmín
paprika sušená sladká
chilli
kurkuma
česnek
bylinky
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem a přivedeme téměř k varu a odstavíme. Než se směs začala téměř vařit, přilila jsem citrónovou stavu. Tvaroh se jemně nataví a mléko srazí.

  2. Mléko se srazí i bez citrónové stavy, působením kyselosti tvarohu. Já ji přidala pro jistotu.

  3. Celou směs slijeme (přecedíme). V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.

  4. Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, formy, ve které bude sýr chladnout a tuhnout. Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.

Poznámka

Syr jsem delala poprve a vubec neni spatny. Nepridavala jsem zadne bylinky ani koreni, abych vyzkousela chut samotneho syru. Priste zkusim pridat i trochu smetany. Vytezek syra byl cca 350 - 400 g.

inspirace na: http://conovehonakopci.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domaci syr (bez syridla)

  • hosta hosta(moderátorka)

    aisha: když jsem zahlídla nadpis, říkala jsem si "zase sýr posté", ale když jsem otevřela, uviděla a přečetla, dodatečně jsem se omluvila, je to hezky vymazlený, určitě zkusím. I s tou šlehačkou v zájmu KKŘ:-D:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    senky: To jsou pecky z avokada..;-);-)

    Vsem moc dekuji..vas zajem me moc potesil..:-K:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    ZuzkaMladkova: Opravdu netusim, vcera jsem delala syr poprve a uz je vice nez pulka pryc.

    rebeka: :-D:-D:-D:-D..vyzkousej, je to zase neco jineho..;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Já se z Tebe pominu:-D:-D:-D Synek si zamiloval Tvoji ricottu, vyzkouším i tento skvost a dám mu k posouzení:yes:

    P.S. Marti, prosím, co to je na talířku vpravo nahoře:-?:-O:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To vypadá moc dobře, také vyzkouším:yes:+

    Odpovědět

  • aaura aaura

    když jsem si to spočítala, vyjde dráž, než když si koupím eidam bloček 400g.....ale....eidam už dávno není sýr, takže tohle se musí zkusit :-p...a předem už posílám bod :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ZuzkaMladkova: než se to sní:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ty jsi pokušitelka:-D:-D:-D riccota měla úspěch, zkusíme i toto;-):-):yes: foto krásné a jistě chuťově mňam:-p;-):-):yes:

    Odpovědět

  • ZuzkaMladkova ZuzkaMladkova

    Ty jo, takhle jednoduché? Tak to vyzkouším teda.Jak dlouho vydrží v lednici?

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domací syr výroba domácího sýra bez syřidla výroba sýra bez syřidel domácí výroba domácího sýru bez syřidla domací eidam recept domácí eidam domácí výroba eidamu výroba sýrů doma přírodní domací syr z tvarohu výroba domácí mozzarella výroba domácího sýrů bez syřidla recepty výroba sýru eidam domací mozzarella výroba domácího eidamu jak vyrobit domácí sýr přírodní sýry domací výroba domácí syr eidam výroba sýra doma kde koupit siřidlo domácí mazací sýr

Zapomněl/a jsem heslo