Domaci syr (bez syridla)

aisha Kuchařka:

Doba přípravy: 1/2 hodiny + ulezeni PT0H30M Sýry 54 názorů

527

Suroviny

1/2 kg tvarohu polotučného nebo plnotučného (ne vaničkový!)
1/2 l mléka (použila jsem 4% kupované, ne krabicové!)
1/2 menší lžičky jedlé sody
1 lžička citrónové stavy
1 lžíce másla
sůl
kmín
paprika sušená sladká
chilli
kurkuma
česnek
bylinky
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem a přivedeme téměř k varu a odstavíme. Než se směs začala téměř vařit, přilila jsem citrónovou stavu. Tvaroh se jemně nataví a mléko srazí.

  2. Mléko se srazí i bez citrónové stavy, působením kyselosti tvarohu. Já ji přidala pro jistotu.

  3. Celou směs slijeme (přecedíme). V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.

  4. Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, formy, ve které bude sýr chladnout a tuhnout. Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.

Poznámka

Syr jsem delala poprve a vubec neni spatny. Nepridavala jsem zadne bylinky ani koreni, abych vyzkousela chut samotneho syru. Priste zkusim pridat i trochu smetany. Vytezek syra byl cca 350 - 400 g.

inspirace na: http://conovehonakopci.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 158 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domaci syr (bez syridla)

  • hosta hosta(moderátorka)

    aisha: když jsem zahlídla nadpis, říkala jsem si "zase sýr posté", ale když jsem otevřela, uviděla a přečetla, dodatečně jsem se omluvila, je to hezky vymazlený, určitě zkusím. I s tou šlehačkou v zájmu KKŘ:-D:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    senky: To jsou pecky z avokada..;-);-)

    Vsem moc dekuji..vas zajem me moc potesil..:-K:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    ZuzkaMladkova: Opravdu netusim, vcera jsem delala syr poprve a uz je vice nez pulka pryc.

    rebeka: :-D:-D:-D:-D..vyzkousej, je to zase neco jineho..;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Já se z Tebe pominu:-D:-D:-D Synek si zamiloval Tvoji ricottu, vyzkouším i tento skvost a dám mu k posouzení:yes:

    P.S. Marti, prosím, co to je na talířku vpravo nahoře:-?:-O:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To vypadá moc dobře, také vyzkouším:yes:+

    Odpovědět

  • aaura aaura

    když jsem si to spočítala, vyjde dráž, než když si koupím eidam bloček 400g.....ale....eidam už dávno není sýr, takže tohle se musí zkusit :-p...a předem už posílám bod :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ZuzkaMladkova: než se to sní:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ty jsi pokušitelka:-D:-D:-D riccota měla úspěch, zkusíme i toto;-):-):yes: foto krásné a jistě chuťově mňam:-p;-):-):yes:

    Odpovědět

  • ZuzkaMladkova ZuzkaMladkova

    Ty jo, takhle jednoduché? Tak to vyzkouším teda.Jak dlouho vydrží v lednici?

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo