

Jahodovo-tvarohová žemlovka
Suroviny 4-6 porcí
- 10 rohlíků
- cca 6 dl mléka
- 2 vejce
- 50 g másla
- Tvarová náplň:
- 500 g tvarohu
- 3 lžíce cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 500 g jahod (pokud jsou mražené, rozmrazíme a necháme šťávu okapat)
Postup přípravy receptu
Rožky narežeme na kolieska a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vajíčka.
Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu rožkov, rozotrieme tvarohovú náplň a uložíme ďalšiu vrstvu rožkov.
Rozložíme jahody ( veľké rozrežeme ) a zakryjeme zvyškom namočených rožkov.
Navrch položíme niekoľko plátkov masla a pečieme v rúre pri strednej teplote asi 30 min ( dozlata ).
Na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodovo-tvarohová žemlovka
-
Teraz jsem ji udělala.Je fantastická.Při podávaní jsem ji polila ještě šťávou s jahod.
-
hned bych si nandala plný talíř
-
žemlovku jsem nedělala.. v trnky to bude rok
s jahůdkama
joooj, to bude dobrota
-
spagetka: nooo, tak to si nevyberieš
-
Teri, jak já bych to ihned brala, už mám slíbený čerstvý borůvky, výměna by byla fajn. To musíš bydlet tak daleko?
-
Laďka, keby si bola bližšie, vymením jahody za čučoriedky a pridala by som ti aj ríbezle a jostu s černicami
-
Žemlovka u nás jde s jakýmkoli ovocem, Terízku, jahody nemajíc, udělám dle tebe s čučoriedkami, jééé mě budou milovat. Ale fakt, my to rádi