Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,91 g |
| Tuky | 7,44 g |
| Vláknina | 1,98 g |
| Cholesterol | 295 mg |
| Sodík | 3,68 g |
| Sůl | 8,80 g |
| Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.
Krok 2: Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.
Krok 3: Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.
Krok 4: Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Moje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 5 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 15 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 6 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 6 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 7 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 9 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 9 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 12 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 13 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 13 hodinami
Tématické fráze:
recept krevety,
recept na krevety,
krevety recept,
krevety recepty,
recepty na pokrmy z krevet,
jak udělat krevety,
cina z krevet,
krevety cina,
čina s krevetami,
pokrmy z krevet,
tofu po sečuánsku,
koření na krevety,
krevety na čínský způsob,
krevety po cinsku,
naložení krevet,
jak se dělají krevety,
čína krevety,
krevety po sechuansku,
pokrm z krevet,
sapa krevety
Suroviny:
krevety,
solamyl,
voda,
sůl,
olej,
cibulka,
chilli paprika čerstvá,
ústřicová omáčka,
omáčka sojová,
olej sezamový,
protlak rajčatový,
česnek,
zázvor,
sherry,
voda
Komentáře (36)
Perfektní!
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!
www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90
A z čeho je to pálivé p. Porada?
všem vám moc děkuji
Rebeko, máte krásnou fotku.
Rebi,vypadají báječně
Jídlo jste nazvala "po sečuánsku" a tenhle název se používa jenom pro jídla se sečuánským kořením. (Pozn.: není zrovna laciný...)
Proč?
Protože jeho chuť je neopakovatelná a to dělá z něho skutečně něco jinýho než ty jídla "à la Čína po česku"!
Umíte si představit Vepřo, knedlo bez zelí?
Doufám, že ne.
To je to samý!
díky, děvčátka, fakt jsem si pochutnala.. nezbylo nic