Hráškový krém s kukuřicí a česnekem

Cocoska Kuchařka: Cocoska

Doba přípravy: 30 minut 4 - 6 porcí Polévky 6 názorů

Suroviny

700 g mraženého hrášku
100 g másla
100 g mozzarelly
300 ml vroucí vody
100 ml smetany na vaření (12%)
1 velká cibule
2 kukuřice (nebo cca 200 g mražené)
4 stroužky česneku
2 špetky muškátového květu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli opečeme na másle (kousek si necháme na později), přidáme hrášek, zalijeme vodou, krátce povaříme.

  2. Vložíme nakrájený sýr a rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a ještě krátce převaříme. Ochutíme kořením.

  3. Kukuřici - použila jsem předpřipravenou vakuově balenou - okrájíme a na zbylém miniaturním kousku másla opečeme společně s plátky česneku, osolíme.

  4. Tuto vložku vkládáme do pokrmu těsně před podáváním.

Poznámka

Polévka je hodně hustá a vydatná, přitom lehce stravitelná, jemná, ale pokud přidáte víc pepře či muškátu, může být i jemně pikantní. Mozzarellu přidávám spíše na zahuštění, chuťově polévku příliš neovlivní.

Trochu váhám, hráškových polévek je tady hodně, ale obvykle obsahují bujony a jíšky, tohle je více natural a skutečně se dá jíst.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hráškový krém s kukuřicí a česnekem

Tématické fráze: hráškový krém smetana hráškový krém recept čím zahustit hráškový krém polévka s hráškem a kukuřicí hrachova polevka s kukurici polévky z hrášku a kukurice krém kukuřice hrášek hráškový krém s cim zahustit hraskovou polevku brokolicový krém s kukuřicí hráškový krém jak zahustit hráškova polevka s kukuřici vařená kukuřice s česnekem hrasek kukurice krem jak zqhustit hraskovy krem hrášková polévka z mraženého hrášku kukuříce polévka hrášková s kukuřicí