

Hráškový krém s kukuřicí a česnekem
Suroviny 4 - 6 porcí
- 700 g mraženého hrášku
- 100 g másla
- 100 g mozzarelly
- 300 ml vroucí vody
- 100 ml smetany na vaření (12%)
- 1 velká cibule
- 2 kukuřice (nebo cca 200 g mražené)
- 4 stroužky česneku
- 2 špetky muškátového květu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Nakrájenou cibuli opečeme na másle (kousek si necháme na později), přidáme hrášek, zalijeme vodou, krátce povaříme.
Vložíme nakrájený sýr a rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a ještě krátce převaříme. Ochutíme kořením.
Kukuřici - použila jsem předpřipravenou vakuově balenou - okrájíme a na zbylém miniaturním kousku másla opečeme společně s plátky česneku, osolíme.
Tuto vložku vkládáme do pokrmu těsně před podáváním.
Poznámka od kuchařky
Polévka je hodně hustá a vydatná, přitom lehce stravitelná, jemná, ale pokud přidáte víc pepře či muškátu, může být i jemně pikantní. Mozzarellu přidávám spíše na zahuštění, chuťově polévku příliš neovlivní.
Trochu váhám, hráškových polévek je tady hodně, ale obvykle obsahují bujony a jíšky, tohle je více natural a skutečně se dá jíst.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hráškový krém s kukuřicí a česnekem
-
-
-
Krásná polévka
-
Super věc, chtěl jsem cosi podobného před pár dny dělat, ale nešel u nás nikde sehnat mladý mrazený hrášek.
Tak jsem uvařil alternativu ze slaného nálevu, ale to co máte vy je chutnější :)
+ -
Tak to vypadá luxusně a pěkně sytě, mňam
Já zatím zkoušla jen hráškový krém s bazalkou: http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-... ale ten Váš, to bych si fakt dala
-
Tvoja polievka je nádherná, uložila som na vyskúšanie. Mám rada v jedlách prirodzenú chuť použitých surovín, bez bujónov a pod.