Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta na bazalce a rajčatech

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie569 kJ /
136 kcal
Bílkoviny4,96 g
Tuky2,74 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy19,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky. Krok 2: Nasekáme omyté lístky bazalky, lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa. Krok 3: Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části oleje z obou stran a následně přendáme do připraveného hrnce. Krok 4: Nakrájenou zeleninu, včetně nahrubo nakrájené cibule, vlijeme společně s obsahem plechovky rajčat na opečené kotlety do pomalého hrnce a necháme bublat na program LOW. Krok 5: Vaříme bezstarostně a pomalu 5 hodin. Poté vyjmeme opatrně plátky masa a obsah propasírujeme a následně ještě přecedíme. Pokud situace vyžaduje, tak zahustíme lžicí máslové jíšky. Podáváme s pečenými dukáty brambor.

Zveřejněno 26. 7. 2013

Poznámka autora Colombo65

Pomalý hrnec - vaření v něm dodá jídlu opravdu silnou chuť a hlavně je to skoro bez starostí a bez nebezpečí připálení či přetečení atd. Snad jen ta doba přípravy, se kterou se nemohu zatím srovnat :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na bazalce a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXKk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na bazalce a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXKk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetka:diky spagi...my jsme 3 a fakt kolem nej brousim a furt to oddaluju....ale citim,ze nam muze dost usnadnit situace...jak uz jsem psala...varim sice rada,ale stat u plotny 1-2 hodiny opravdu nemusim pokazde...toto by dost vyresilo...zatim co bych se venovala klukum,by se pomalu varilo...

Colombo65:jo pod poklickou urcite....ale na sporaku nebo v troube?

Reny2:Reny, mám ho přesně 10 dní. Už jsem v něm dělala 2 jídla, dnes pomalím vývárek. Můžu říci jediné - DOPORUČUJU. Jsme jen 2, nelituju:yes::yes::yes:

Reny2:
.... určitě pod pokličkou - kotleta je suchá ;-);-);-)

prohlizim recepty varene v pomalem hrnci.....uz asi rok a pul po nem pokukuju a silne premyslim,zda jej koupit...:-S
Laka mne hlavne to,ze s detma obcas potrebuju vybehnout nekam ven a pak nestiham obed nebo veceri...toto by nas problem vyresilo...uz rano to nahazet do PM a kdyz se vratime treba z bazenu,tak jen nabrat a bastit...zatim porad vyckavam a cekam na ten spravny popud,abych se konecne odhodlala....tento recept bych ale rada vyzkousela uz ted,vypada bajecne a chutne....jen se nemuzu rozhodnout,zda to varit na mirnem teple pod poklickou,nebo to soupnout do trouby....poradite? :-K:-K:-K

krásné foto, hezky nakombinované ingredience:-K;-):-):yes:

Já se skoro lekla té bazalky, jak tu na mě vybafla :-D:-D:-D.Jinak jak prosté a vše, co je prosté,je prostě dobré :-p:-p:yes::yes:

Otíku, co se týče PH zcela se s tebou ztotožňuji. Já jsem hodně dlouho váhala, než jsem si ho pořídila, jsme dvá a teď u nás jede dost často-je to úplně něco chuťově jiného a báječného. Přeswvědčila mě o koupi naše Topačka a jsem jí vděčná:-K. Za kotletky máš 4.boda:yes:

Souhlasím, maso z pomalého hrnce má naprosto jinou chuť než z trouby. Omajda má krásná barvu a s opečenými bramborami to nemá chybu:yes:

Parádní kotletky:-p:yes:+2

Teda to je krása :-p:-p:-p + 1 bod.

Tématické fráze:
vepřová kotleta na rajčatech, pečená kotleta na rajčatech, kotleta rajčata, maso na rajčatech a bazalce, kotlety s rajčat, kotlety na rajčatech a zelenině, kotleta s bazalka, bazalka recepty, kotleta recepty pro pomalý hrnec, kotlety rajčata, kuřecí plátky na bazalce a petrželce, kotleta s rajčaty, pečená kotleta s rajčaty, kotlety s bazalkou, kotlety s s rajčaty, kotleta na rajčata, kotlety na zelenině v v pomalém hrnci, kuřecí kotlety na rajčetech, králík na rajčatech s bazalkou, kotletky na rajcatech

Suroviny:
kotleta vepřová, celer, bazalka čerstvá, mrkev, petržel, cibule, rajče loupané, vývar masový, sůl, pepř, jíška máslová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu