Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 022 kJ / 1 917 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,81 g |
| Tuky | 129,85 g |
| Vláknina | 6,95 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 2,58 g |
| Sůl | 6,19 g |
| Sacharidy | 29,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.
Krok 2: Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.
Krok 3: Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky.
Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej.
Krok 5: Nejprve na něm okulíme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison.
Krok 6: Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme.
Krok 7: Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.
Krok 8: Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220°C.
Krok 9: Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou.
Krok 10: Polovinu směsi přendáme do patisonu, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem.
Krok 11: Pečeme asi 20 minut.
Krok 12: Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný patizon mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gy93
Moje poznámka
Plněný patizon mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gy93
Nejnovější recepty
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 3 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 4 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová směs na vepřovém plátku
Přidáno před 5 hodinami
Linecké růžičky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 20 minutami
České buchty
abigail.horynova před 22 minutami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 27 minutami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 28 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 1 hodinou
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 1 hodinou
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 4 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 4 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 4 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 4 hodinami
Tématické fráze:
patizon recepty,
recepty z patizonu,
zapečený patizon s mletým masem,
plněný patizon,
plněný patizon recept,
plnene patizony,
nadívaný patizon,
patizon recept,
patyzon recepty,
recepty z patyzonu,
plněný patison,
jak vypada patizon,
patizon,
patizon plneny,
plněný patyzon,
zapečený patizon,
patison s mletym masem,
plněné patiz,
recepty patizon,
recepty z patisonu
Suroviny:
patizon,
maso mleté,
cibule,
sýr eidam,
bazalka čerstvá,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
vejce,
mléko
Komentáře (17)