Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litrový litý perník

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 12. 2013 11:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie36 423 kJ / 8 706 kcal
Bílkoviny154,34 g
Tuky300,76 g
Vláknina42,10 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 765 mg
Sůl3,05 g
Sacharidy1 324,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perníků tu máme víc, tenhle ne. Ten jemu nejbližší přidávám do podobných....http://www.toprecepty.cz/recept/24647-pernik-podle...

Tento litrový perník je nadýchaný a vhodný na veliký plech.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

14. 12. 2013 22:19

vybusna:máš nádherný perník...:yes: a debata dolu je úsmevná - liter hocičoho je liter. :-D

Liba

14. 12. 2013 20:08

Perník jsem pekla před pár dny,přesně podle receptu,jen z poloviční dávky, na malý plech.
Byl dobrý, u kafíčka s kamarádkou se po něm jen zaprášilo.
Děkuji za recept a přeji hezký večer:-)

cathleen cathleen

14. 12. 2013 10:47

vybusna: děkuju:-)

Vaclav Fronek: doufám, že bude chutnat ;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

14. 12. 2013 10:45

Moc se mi líbí, zvláště protože je použita polohrubá mouka, kterou i já preferuji, když to jde, před hladkou.
Jinak perník u nás je vždy výtaný a tento udělám.+bodík 15

vybusna vybusna

14. 12. 2013 10:37

Bez jedneho zrnka pochybnosti som isla do tohoto perniku. Nielen preto, ze cath povazujem za svoju dobru priatelku, ale aj preto, ze cath je fakt guru, co sa tyka pecenia. Spagi prepac, ale chyba bude asi niekde u Teba a odmerkou to asi nebude. Neda sa ani vypovedat, kolkokrat som pokazila nejake varenie a o peceni ani nehovorim...sme len ludia. Priznavam, ze jeden druh cukroveho som vyhodila, celu varku...a to som ho aj zlepila, aj mandlami posypala aj naukladala do krabice. A na treti den som usudila, ze v bioodpade je jeho miesto, neujalo sa ani pre vtaciky. Pri peceni perniku som isla do takeho extremu, ze som sypku cast merala v litrovej odmerke a tekutu v hrncekoch.... Nic mu nechyba. Mlieko som si rozrobila susene, nemala som ziveho ani kvapku. Do cesta som dala vsetko co mi ostalo z pecenia cukroveho...nasekane datle, kandovany pomaranc a ceresene, nejake mandle. Nevylievala som cesto na papier, ale plech som vytrela tukom a vysypala kokosom. Urobila som citronovu polevu z 250 g praskoveho cukru a pernik by zniesol aj z 300g. Pokial ho chcete mat reprezentacny.
Cesto je vysoke a piekla som na velkom hlbokom plechu (35 x 45)...je to pernik naozaj pre velku rodinu a je skvely, nemrvi sa, je stavnaty a ma vsetko co spravny pernik ma mat.

cathleen cathleen

14. 12. 2013 10:30

Vybusna, děkuju za nádherně vánoční fotky :-8:-K

Jana

5. 12. 2013 21:38

:-K Tak mne ani nenapadlo přemýšlet o litrové nádobě - vidím 1 litr - vezmu 4 čtvrtlitrové hrnky, 1/2 litru 2 hrnky.....;-) pokud mám menší pekáč nebo formu vydělím 2 nebo třemi ....trošičku matematiky :-)) A já stejně takové *buchty* dělám od oka a vždycky se povedou!!!...přidám podle chuti - rozinky, čokoládu na kousky, ořechy....a výsledné těsto aby bylo *tak akorát* ani tuhé, ani řídké, prášku a koření *přiměřeně* :-D:-)):-D:-))

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 12. 2013 19:29

cathleen: mám ráda spíše vše na váhu a myslela jsem i pak na vyzkoušené hrnky, ale každý má rád, co má zažité a sází na jistotu radši, proto jsem psala, svůj názor, o to zde jde, na ten litrový bych si ale vůbec netroufla, ale když je dobrý, máš vyzkoušené, proč ne?:-K;-)

Jitkas

5. 12. 2013 15:37

tejaja: Pravdu dis a myslim, ze spagetka se mohla nejprve zeptat a potom konat. Hrnkove recepty se meri perfektne na 1/4 litrove hrnky, to vi i "maly Jarda", obzvlaste, nejsme-li si jisti, zda nase litrova odmerka je OK, tj. mame dve a kazda meri jinak. Sklepat mouku a pridat jeste sezamove seminko je akce primo "odvazna". Potom vsem jeste prohlasit, ze zustane u sveho receptu (s pridanim fotgrafie dila), je hodne diskutibilni. Jinak pernik, cathleen, mas prekrasny a neuveritelne sikovny, jen co prejde toto predvanocni sladke silenstvi, urcite ho vyzkousim. Dnes jsem upekla Tvuj venec(brusinkovy), ponevadz se mi zda kouzelne "malo" sladky.

tejaja tejaja

5. 12. 2013 14:02

Niekedy je lepšie zvážiť slová, pretože ich už nemožno vziať späť a môžu toho druhého zabolieť. Sila človeka nie je v tom, ako sa prejaví za každú cenu, ale v tom, ako sa dokáže ovládať a zvážiť svoje konanie.
Ivuš prepáč, že som si dovolila to k tvojmu receptu napísať, ale nedá mi to. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

5. 12. 2013 13:52

marcelka395: Já jsem si četla Špagetčin komentář ze včerejška v 19:52:11 a pak zbytečnou debatu o tom, jak se měří litr. Na to jsem si dovolila zareagovat.

Omlouvám se cathleen, nenapadlo mne, že na můj kometář vznikne tak prudká reakce, to bych si to byla odpustila :-(

marcelka395 marcelka395

5. 12. 2013 13:26

Špagetka uznala svojí chybu a s Cathlen si to vysvětlili,tak nevím proč by se to nadále mělo rozebírat'mrzí mě tady to všeobecné napadání:-( však nikdo nejsme dokonalý a vždy se vše nepovede.

spagetka spagetka

5. 12. 2013 13:02

:-//zizala: NIKDE NEPÍŠU, ŽE JE TO CHYBA RECEPTU. Jsem pro tohoto nechat. Své vím a ty se prosím, uklidni, ano? Děkuji.
Iva se mnou komunikuje normálně a s tou jsem řešila problém, nikoli s tebou. Pokud chceš mít poslední slovo, prosím, dávám ti prostor, ale na tvé invektivy nebudu reagovat, netýkají se receptu. Ustupuju, neb fakt se nedivím, proč už sem lidi neradi lezou. Jde o recept ne o tvé urážení a napadání. Ani jeden komentík od jiných tak arogantní není :no::-//:-//

Ivo, omlouvám se, tímto neplodnou debatu s žížalou končím, promiň. Tvůj recept za to nemůže. Nemíním si ale fakt vše nechat líbit. Tys mi pomohla, díky :-K:-K:yes::yes:
Pravděpodobně je to mou chybou, já se i omluvila, ale pro to mě snad paní žížala nemusí urážet.

zizala zizala (moderátorka)

5. 12. 2013 13:01

spagetka: Mně šlo o to, že zvoráš recept a pak napíšeš, že raději zůstáváš u svého oblíbeného - jako kdyby to byla chyba receptu.

NIKDY jsem si nemyslela, že jsem dokonalá. A taky se mi občas něco nepovede, jsem jen člověk. Ale asi bych těžko dala fotky nepovedené buchty pod cizí recept a psala to, co Ty. Asi jsem jiný gang ;-)

spagetka spagetka

5. 12. 2013 12:56

zizala: Já vím, že tys dokonalá, tys nikdy neudělala chybu. Promiň já mám k dokonalosti daleko jak odsud do Bruselu. Aspoň ale tuším, kde jsem chybu udělala, přiznám si to a jsem zas poučenější.Šlo mi o to, dobrat se, proč se mi to nepovedlo a asi je to jasné. Komentíky pod tebou jsou vstřícné a navrhujou, v čem mohla býti chyba.Ne rejpavé. nereaguj na mne v SZ, děkuji.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: lity pernik litý perník na plech litrový hrnek světlý perník perník na malý plech recept na litý perník perník litý na plech nejlepší litý perník recept litý perník litr mouky lity pernik recept pernik lity jak dlouho se peče perník pernik recept jakou mouku na perník recept světlý perník perník recept litr perník na plech pernik na pul litr pernik svetly

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, marmeláda, kakao, prášek do pečiva, koření do perníku,

TopRecepty.cz

Litrový litý perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgwO