Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme tvaroh a zakysanou smetanu, přidáme cukr, promícháme.
Krok 2: Do jakékoliv nádoby dáme vrstvu piškotů, kterou lehce pokapeme silnou rozpustnou kávou a zakapeme Baileys, pak dáme vrstvu tvarohové směsy, znovu vrstvu piškotů, znovu polijeme kávou a Baileys, nakonec zatřeme vrstvou směsi.
Krok 3: Dáme dobře vychladit.
Krok 4: Nakonec můžeme dle fantazie ozdobit - smětanou, čokoládou, ovocem atd.
Krok 5: Já osobně mám ráda uvnitř ještě na kolečka nakrájený banán, který dávám po každé vrstvě piškotů. :-)
Zveřejněno 12. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
TIRAMISKA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOL5
Moje poznámka
TIRAMISKA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOL5
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 10 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
recept na panacotu,
tiramisu v misce,
tiramisu do misek,
cokoladove penizky,
nejlepší recept na panacotu,
kokotky recepty,
recept na panakotu,
zapékací kokotky,
baylies domácí se smetanou,
panakota recept,
liker baylies,
nádoby na panacotu,
recept panakota,
keramické kokotky,
nádoby na panakotu,
baylies likér,
domácí panakota,
domácí panakota,
tiramisu do misek,
recepty na panacotu
Suroviny:
tvaroh nízkotučný,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
piškoty dětské,
káva rozpustná,
bailey´s
Komentáře (10)
ozdobu z čokolády dělám tak, že si dám do menšího hrnce vodu a nechám ji vyřit, do menšího hrnečku dám kousky čokolády ( já osobně používám čokoládové penízky, které se dají koupit například v Tescu), ve vřelé vodě se čokoláda roztopí a pak ji naleji na "bublinky" (takové co se dávají do balíčků se sklem atd.), rozetřu lžičkou na tenkou vrstvu a dám vychladnout. Pak jen nalámu na potřebné kousky.
Likér se nasaje do piškótů a do krému se nedostane.
Dávám chladit jen do lednice.