Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní rohlíky II.

Kdo by nemiloval vůni čerstvě upečeného pečiva? Upečte si doma pivní rohlíky, které se hodí k víkendové snídani a stejně tak k slavnostnímu pohoštění. Pivo v těstě dělá divy, sami uvidíte, jak pečivo krásně nakypří.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doby kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

10 rohlíků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 966 kJ /
3 816 kcal
Bílkoviny102,17 g
Tuky76,85 g
Vláknina28,77 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,23 g
Sacharidy651,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažném pivě rozmícháme droždí a necháme vzejít kvásek. Krok 2: V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme vzešlý kvásek, olej, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Dle potřeby přidáme pivo nebo mouku. Vypracované těsto necháme v teple vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků. Vypracujeme malé bochánky, které rozválíme na placky, oválky. Krok 4: Placky srolujeme na rohlíky a přemístíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným bílkem s mlékem a posypeme solí a kmínem. Necháme ještě asi 10 minut kynout na plechu. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova asi 15 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou a rohlíky během pečení hlídáme.

TIP: Proč se dává pivo do těsta?

Zveřejněno 28. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní rohlíky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5o2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní rohlíky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5o2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (86)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jana:Mě se to stalo taky a druhý den už byly jako z gumy a nechutně tvrdé

senzační rohlíky, dělala jsem 2 várky, první jsme sluply HNED!tak jsem hned udělala druhou.:yes::yes::yes:, nesmrdí nám po droždí a to mi vyhovuje

Misa:dobrý večer nemám zkušenost s horkovzduchem:-K

Ahojky,na kolik a jak dlouho pečete na horkovzduch?Rohlíky jsou dobré,ale mám je trošku tvrdší.Díky :)

jirholu: doporučuji druhý den, pokud zbydou, dát je na topinkovač nahoru, po každé straně chvilku a jsou opět jak čerstvě upečené, chřupavoučké a ještě teplé, chutnají výborně !

suslajda: :yes: zadařilo se:yes: mám radost, rohlíčky nám moc chutnali a ještě jsme je měli dnes ráno k snídani :yes: :yes: přidala bych i foto, ale ještě to jaksi neumím.... :-8

l.krtecek:tak ať se zadaří;-);-)

suslajda: ;-) děkuji za odpověď, ptala jsem se z toho důvodu, že se mi těsto v pekárně občas nepovede, tak proto, ale každopádně to zkusím, nemám co ztratit :-).

l.krtecek:já zadělávala v robotu;-)

Vypadají moc krásně, hned zítra je zkusím. Zadělával jste někdo těsto v pekárně:-? děkuji.

teď upečené, jsou super, moc dobré :yes::yes::yes:
těsto bez problémové, krásně se s ním pracovalo, z dávky jsem udělala
16ks

Přestože jsem dělala tenké rohlíčky,nakynuly trochu více,než jsem čekala :-)) Ale chuťově dobré :-p Určitě zopakuji ;-) Posílám foto i bodík :yes:

Kruela: Já jsem je také pekla, některé jsem pekla ne až tak do zlatova a ty byly měkké, ale ty pečené do zlatova byly jako kámen:-(

Jsou výborné!! Zbylé po vychladnutí dejte do mrazáku a pak buď volně v pokojové teplotě rozmrazit, nebo v mikrovlnce na několik málo sekund, nebo na ústředním topení:-)). Jasně, že bez pekárenské chemie tak nevydrží, jako kupované, ale ony někdy ty kupované jsou také později pěkné gumy, takže není co řešit. Tyhle rohlíky jsou úžasné, ostatně jako všechno, co si člověk sám vlastnoručně a pěkně po domácku upeče.

Rohlíky jsou krásné, ale vůbec nám nechutnaly, za mě teda palec :no:

Kruela:to je mi líto:-K

Mě se tedy nepovedly :-(.Byly hrozně hutné a druhý den na kámen, skoro všechny jsme je vyhodili:-(:-(:-(

jsou skvělé, bod jsem poslala už dávno, tak teď jen foto ;-):-p

Tanule19: Mně chutnaly první den, ale druhý den už ne :-// Dala jsem je na půl minuty do mikrovlnky a pak byly zase dobré :yes:

Mě teda moc nenadchly:-( Chleba si peču a nemám problém, ale dobré rohlíky prostě neumím:-( Po upečení byly skvělé, teď večer už jsou pěkně tuhé a zítra nebudou dobré, nevím čím to je:-((

Senky, súhlasím s tebou. Niekto tu má rád konflikty.

casino: trošku silná slova a navíc s křížkem po funuse :-!:-!:-((

casino:Nepřeháníte to už trochu???:-//

Dáša Daňková:To se ani nedivím, kůžičky byly opravdu nechutné:-((

Zase další provokace. A mně se to nepovedlo. Ale dneska to uvidí kdo z koho. Hajzlívi ohnutí.

jirholu:děkuji za foto:-K

danka1965:neadí jsem ráda děkuji:-K

Tématické fráze:
domací rohlíky od ladi hrušky, domácí pivní rohlíky recept, domácí rohlíky ládi hrušky, láďa hruška rohliky, hruškovy rohliky, rohlíky od ládi hrušky, recepty ládi hrusky rohlíky, domácí rohlíky lada hruska, tv nova pivní rohlíky, domácí rohlíky podle hrušky, rohlíky podle hrušky, láďa hruška domácí rohlíky, anglický rohlík ládi hrušky, rohlíky ládi hrušky, rohlíky podle ládi hrušky, tn cz, slané rohlíky podle ládi hrušky, hruška recepty, ladislav hruška recepty, domácí pivní rohlíky

Suroviny:
mouka polohrubá, žloutek, pivo světlé, sůl, mléko, droždí čerstvé, olej, sůl hrubozrnná, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu