Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka podle "starýho" Habany

Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky červené paprice. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

30. 1. 2014 01:18

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 741 kJ / 2 089 kcal
Bílkoviny103,20 g
Tuky102,60 g
Vláknina43,13 g
Cholesterol 457 mg
Sodík 9,24 g
Sůl22,20 g
Sacharidy170,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

ZDROJ (upraveno)

http://www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-hab...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivusa Ivusa

31. 1. 2014 09:40

:yes::yes::yes:dělám podobně -jen tomu doma říkáme valašská kyselica:-p

Linda

31. 1. 2014 06:09

Ano přesně tohle jsem měla na mysli, že na labu ho mají plné zuby a tady bude do všech šťourat.

Majka8

31. 1. 2014 02:08

houba:Jejda,nechápu proč ta nevraživost:-O,já takhle vařím zelňačku několik let a recept jsem podědila po babičce, která recepty z Labužníka rozhodně neměla:-))

houba houba

30. 1. 2014 20:39

Jo, přepisuješ recepty z Labužníka, Habana není tvůj první. Na Labužníkovi už nemáš obdiv? Zkus někdy vlastní recept a nepřepisuj cizí! Jsi trapný jako vždy. O tom vědí své i na www.recepty.cz a raději se s tebou rozloucili.

casino casino

30. 1. 2014 19:18

magdalenka:
Ba ne, Habana souhlas nedal. Habana na LABUŽNÍKOVI práskl dveřmi a VYMAZAL VŠECHNY SVÉ RECEPTY i sebe sama.
Tak trochu i mým přičiněním (viz komentáře pod receptem v odkazu na zdroj) se intervencí u správce podařilo tento rcp zachránit a já v rámci osvěty ho šířím dál:-))

Péťa

30. 1. 2014 19:01

Houba: :-((Ty jsi ale pěkně jedovatá, že? :-(( Myslím, že recepty z vlastní tvorby by se daly spočítat na prstech. Recepty většinou máme od někoho, někde si přečteme, zkusíme uvařit, buďto líbí, nebo ne, upravíme podle svého , uvaříme, vyfotíme , nabídneme na TOPkách a uvedeme, kde jsme se inspirovali. Co je na tom divného? Prašivko, ještě sem tu nečetl, že by někdo vařil podle Tebe. Proč asi?:-p:-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

30. 1. 2014 18:57

houba:možno p. Habana dal súhlas?

houba houba

30. 1. 2014 17:55

Varuju CASINA prepsat sem jakykoliv MUJ recept!! To by tekla krev a to myslim vazne! neco takhle drzeho jsem na netu jeste nepotkala. Ovsem u tohoto cloveka me to neprekvapuje.

AniCiz

30. 1. 2014 15:55

:yes:recept se mi líbí ..:-K:-K:-K

gmptop gmptop

30. 1. 2014 15:15

Dal jsem hvězdíčku, ještě potlesk a palec nahoru :yes: :D

Jitka

30. 1. 2014 13:08

Recept se mi líbí - vyzkouším. A je mi jedno, že je zdroj N Ě K D E . hlavně že je to Ok receptík.;-);-)

miska12

30. 1. 2014 11:41

Casino prach sprostě opisuje a přivlastnuje si cizí recepty.Autorem receptu je Habana

Péťa

30. 1. 2014 10:57

Hm, ta tvoje zelňačka vy padá moc dobře. Taky máme rádi a děláme často a moje babička k ní peče poctivé vdolky. A že je z Labužníka mi nevadí. Každý čerpáme od někud, ne? A taky každá rodina má svůj
recept. :-) :yes::yes::-))

AntoninZ

30. 1. 2014 10:37

Linda: Už to tak vypadá, a nejen svoje.:no:

Linda

30. 1. 2014 09:59

Jen se obávám, aby nám sem pan casino, nepřepisoval celého Labužníka.:-(:no:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka recept recept zelňačka tradiční bílá domací poctivá zelńačka poctiva zelnacka zelnačka starého zelňačka recept zelňačka valašská zelňačka starého habany zelnacka albert zelňačka recepty tradiční zelňačka zelňačka s čabajkou poctivý zelnacka zelnačka labužník zelňačka podle zelna polevka starého habany papriková zelnačka zelnačka-recept polévka zelnice skleněnka

Suroviny: zelí kysané, špek, sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, klobása, pepř celý, koření nové koření, kmín celý, brambory, mouka hladká, smetana zakysaná, sůl, pepř, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Zelňačka podle "starýho" Habany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xw2V