Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové výpečky II

Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 130 min

155 min (25 min příprava + 130 min tepelná úprava)

6. 3. 2014 18:10

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 438 kJ / 3 929 kcal
Bílkoviny160,41 g
Tuky328,38 g
Vláknina39,05 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 6,64 g
Sůl16,00 g
Sacharidy77,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Množství soli - 15 g na 1 kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-) (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6 kg masa x 15 g = použijeme 9 g soli).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Franibald Franibald

7. 12. 2021 12:29

Nejlepší recept na výpečky. Po zkoušení různých receptů je tento ten nej.Jednoduchý a výborný. Děkuji za recet.

Pajca

20. 11. 2021 13:47

Solila jsem podle oka a mohlo té soli být méně.

Simona Skolakova Simona Skolakova

28. 1. 2021 23:44

Cotopaxi69: tak se zadařilo,taky se opět na ně chystám,je to mňamka,já vím kalorická bomba,ale zase neděláme to každý den,že;-);-);-);-)Tak si pochutnejte,je to vynikající receptík,díky Tome,že ses podělil;-):yes:

Cotopaxi69 Cotopaxi69

28. 1. 2021 23:36

Cotopaxi69: :-), je to venku z trouby a je to naprosto luxusní mňámózní žranice:-*

Cotopaxi69 Cotopaxi69

28. 1. 2021 20:54

Tak a je to v troubě. Dva druhy masíčka Libový 70% a zbytek špekatější. A za 1 hod 16 minut budu vyndavat z trouby. Teď jedu na 200 stupňů a až se mi dopečou hranoulky co suším nad masíčkem, tak to shodím na 180. Děj se vůle boží. Dneska ale baštit nebudu. Bude to však vnitřní boj.Nesmím ochutnat. Pak asi vyhraju. Zítra jedu domů a tam jsou tři hladový krky, co už se jim sbíhají sliny.<3

HonzaK

11. 1. 2021 15:28

Super recept. Bohužel však se nepodařilo podle představ - maso jsem zakoupil s kostí i kůží a zhruba v polovině masa jak jsem krájel kostičky jsem zjistil, že zbytek je jenom tuk, téměř žádné maso. Zpočátku jsem si pak během pečení myslel, že jsem před a během pečení přidal příliš mnoho vody a tak jsem maso nechal déle péct ve snaze nechat vodu vypařit. Nicméně po určité době (dodatečné hodině a půl pečení) mi přišlo, že už tekutiny téměř vůbec neubývá. Tak jsem odlil a zdá se, že všechno co zbylo už je čistě jenom tuk. Maso so rozpadá a nemá bohužel tmavou "kůrku", jak jsem doufal, i přestože jsem ho po odlití nechal ještě chvíli péct. Výsledek - rozpadající se maso s hromadou jak tuku v pevné tak kapalné formě bez omáčky. Chuť? Výborná. Příště možná zkusím jak někdo v komentářích tuším zmínil plecko, protože má mít údajně méně tuku a možná se zadaří lépe. Jinak za mě celkem spokojenost a beru výsledek za úspěch.

stoudman

9. 5. 2020 10:51

První fotka "NÁDHERA " tak to má přesně vypadat

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 4. 2020 22:55

Jiri P.: chce to hlídat,každá trouba peče jinak:-8;-)

Jiri P.

1. 4. 2020 21:55

No měl jsem je 1,5 hodiny pod skleněnou poklicí a už když jsem to odkrýval byly podezřele do hněda a po půl hodině bez poklice jsem je dorazil. Asi mi trouba moc peče. Zkusím příště víc vody a trochu menší teplotu. ;-)

Tom Beyk Tom Beyk

29. 3. 2020 22:22

Jiri P.:
Je to divné. To vypadá jako kdyby jsi to pekl nepřikryté poklicí. Vody se tam může dát samozřejmě více. Ale musí to být přikryté!

Jiri P.

29. 3. 2020 16:52

Zkoušel jsem výpečky poprvé a tenhle recept se mi zdál jednoduchý, ale nepovedlo se. :-( 200 °C se mi zdá hrozně moc, i když jsem několikrát podléval a posledních 30 minut to stáhl na 175 °C, výpečky byly jak uhlí. Asi jsem podléval málo. Poradíte, kolik tak vody má být v hrnci při pečení? Děkuji

Tom Beyk Tom Beyk

13. 1. 2020 16:35

Díky všem, jsem moc rád, že Vám chutná:-8

dajjin

12. 1. 2020 17:32

Děkuji za tento recept, dělám podle něho výpečky už po několikáté a vždycky jsou perfektní :-8

Barbora00

17. 7. 2019 21:54

Naprosto úžasný recept ! Jsou vždy tak jemné úplně se maso rozpadá. Chlap je miluje.
Dělám ze všeho plec, kýta, bůček vždy luxusní.
Díky tomuto receptu to mám už vždy dokonalé.<3

Honzik z Budejovic Honzik z Budejovic

10. 4. 2019 20:41

Už jsem dělal podruhé. Je to božsky dobré.
Dávám půl kila bůčku a půl kila plecka (kvůli ženě).

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové výpečky vepřové výpečky recept výpečky z vepřového masa se špenátem vepřové vypecky se spenatem vypecky z veproveho masa veprove vypecky z plecka vypecky vypecky recept recept na vepřové výpečky vypecky se spenatem výpečky z vepřového masa recept vepřové výpečky se špenátem recept výpečky z bučku vypečky vepřové se špenatem vypecky vepřové vepřové výpečky z bůčku výpečky z plecka vepřová plec vypečky recept vepřove vypečky výpečky z vepřoveho bučku recepty

Suroviny: bůček, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Vepřové výpečky II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5Gr