Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové větrníky

Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou přípravu vám bude lahodné spojení karamelu a šlehačky.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

4. 3. 2009 15:41

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Nutriční hodnoty

Energie18 690 kJ / 4 467 kcal
Bílkoviny163,05 g
Tuky177,82 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 2,13 g
Sodík 1,35 g
Sůl3,00 g
Sacharidy547,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je dost husté, ale tak jsou větrníky pěkně vysoké a drží tvar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

10. 1. 2010 20:53

Pridala som svoju fotku veterníkov, plnené pudingovým krémom a navrchu s karamelovou polevu. Robím menšie, skoro jednohubky - cca 3 cm priemer, u nás sa míňajú jedna radosť...+

Katarinka

21. 12. 2009 14:35

Ja to teda fakt nechápem,lebo ich robievam často a vždy sa mi podarili.

Werymac

18. 12. 2009 15:14

Všechno jsem dělala podle vašeho receptu i do vyhřáte trouby jsem je dala,pekla 40 minut,ale furt byly sirové.Vršek byl krásně do zlatova ale ten vnitřek.

Katarinka

17. 12. 2009 16:07

Werymac skú ich piecť presne podľa postupu a do predhriatej rúry.;-)Pečú sa až 40 minút,takže sa ti určite prepečú.

Werymac

17. 12. 2009 13:54

Vypadají moc hezky,ale když jsem je dělala,tak jsem je měla pořád v prostředku sirové nevim kde dělám chybu.Jestli je to tou novou troubou,protože v té nové mi ani nejdou rolády nenaskočí tak pěkně jako ve staré trobě.Prosím o radu.Děkuji předem.;-(

magdalenka magdalenka

29. 10. 2009 17:20

Katulka, ďakujem, ja som to želatínové čudo v živote nepoužila...(mám dcéru Katarínu, niekedy ju takto oslovujem, snáď sa nehneváš...)

Katarinka

29. 10. 2009 16:31

No samozrejme čerstvá vyšľahaná šľahačka je najlepšia.Ja osobne stužovač nepoužívam lebo chutí umelo a zhrčkavie.Ja používam toto:
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2bwh.sk.html
Dávam to do všetkého.A neotravuješ;-)

magdalenka magdalenka

28. 10. 2009 19:16

Vidíš, ja som si myslela, že budú potom rozmočené. Ja zvyknem plniť šľahačkou - zo sifónu alebo spraya a ovocie - ananás, alebo vareným krémom vanilkovým. A ešte otázka -asi moc otravujem, nestačí stužovač, musí byť želatína? Ďakujem za trpezlivosť.

Katarinka

28. 10. 2009 19:11

Určite hneď ako vychladnú naplniť,lebo do druhého dňa by boli suché.Ideálne sú keď sa spravia doobeda a jedia sa navečer:-*.Vtedy sú akurát vsiaknuté,ale nie sú ešte rozmočené.Aj keď sa to vždy nedá presne naplánovať:-D.Ale určite sú lepšie,keď sú trochu zmäknuté.;-)

magdalenka magdalenka

28. 10. 2009 18:08

Katarínka, Katka, odpaľované cesto robím asi tak raz za rok...a preto nie som ani extra cukrárka...Moje veterníky neboli tak krásne vysoké a kým som tu nevidela tento recept, netušila som, ako sa vyrába tá karamelová šľahačka, ani karamelová poleva. Mám to uložené a až nadíde pravý čas...
Ešte prezraď, je možné upiecť si ich deň pred "akciou" a v deň "akcie" plniť? Keby boli upečené a naplnené deň dopredu, rozmočili by sa?
Ďakujem!

Katarinka

28. 10. 2009 17:48

Magdalenka možno si nemala dobré cesto.Skús toto moje,možno budú lepšie.Mne sa vždy podaria.;-)

magdalenka magdalenka

28. 10. 2009 17:10

Iljuška, aj tvoje aj Katkine sú ako od profesionálov! Ste šikulky!
Ja som ich až tak pekné nemala nikdy...:-(

Katarinka

28. 10. 2009 17:06

No tie sú krásne.Som rada,že sa podarili.:-):-)

Iljusa Iljusa

28. 10. 2009 12:45

Přidávám foto z akce - moc prý chutnaly

Iljusa Iljusa

26. 10. 2009 14:34

Katarinko, dnes jsem se do nich pustila. Ještě, že jsem "silná" žena v pažích a píšu to na klávesnici, neboť tužkou bych měla písmo jak 100letá žena :-D:-D silně roztřesené. Těsto jsem udělala z 1 a půl dávky, neboť jsem potřebovala cca 30 ks větrníčků. To co mám v kuchyni na plechách (i od sousedů) je množství jedné malé skromné svadby. Udělala jsem 30větrníčků o průměru 5 cm, výšce 5 cm a zbytek je 60 malých kousků o průměru 3 cm. :-D:-D Ve městě u nás jsou trhy každé úterý, myslím, že bych mohla vyrazit a prodávat. :-D:-D

Jen musím konstatovat - vynikající těsto, pekla jsem přesně podle receptu, do trouby jsem dala raději veliký pekáč s vodou po celou dobu pečení (pak mi chyběl na větrníčky :-D). Jen jsem musela přidat vejce, těsto bylo tuhé, dala jsem heru napůl se sádlem. Ještě jednou děkuji :yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: karamelova poleva karamelový krém ze salka karamelová poleva recept karamelova poleva ze salka karamelové větrníky větrníky recept karamelova poleva na venecky recept na karamelovou polevu karamelové větrníky recept karamelová šlehačka ze šálka karamelová poleva na větrníky recept karamelove věnečky karamelový krém ze salka do cukrovi poleva na veterniky cukroví větrníky poleva karamelová jak udelat karamelovou polevu větrník recept extra karamelová šlehačka recept karamelova slahacka

Suroviny: voda, sůl, kůra citronová, tuk hera, mouka hladká, vejce, cukr krystal, šlehačka, želatina prášková, cukr krystal, máslo, voda

TopRecepty.cz

Karamelové větrníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRGY