Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortový kohout

Pro všechny kreativce a umělecké duše je tu recept na velikonočního kohouta z korpusu a máslového krému. Korpus je upečený v celku, vykrájen a vymodelován do tvaru kohouta. Chce to trochu zručnosti a fantazie, ale výsledek stojí za to.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hranolka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 295 kJ /
2 939 kcal
Bílkoviny76,91 g
Tuky44,87 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 662 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy553,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce na korpus rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme promíchanou mouku s kypřicím práškem do pečiva a sníh z bílků. Rovnoměrně navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Krok 3: Z mléka, mouky a cukru uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s Herou a přidáme vychlazenou kaši. Zašleháme. Vzniklý krém můžeme naplnit do cukrářského sáčku. Krok 4: Z upečeného a vychladnutého korpusu poskládáme tvar kohouta. Zdobíme krémem dle fantazie (viz. fotografie).

TIP: Moderní zdobení dortů

Zveřejněno 6. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortový kohout

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkPz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortový kohout

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jé krásnej!!!!!!!!!!Vypadá opravdu moc hezky!!!!!!!!:yes::-p;-)

Velikonoce se blíží, tak to beru jako tip. Taky se mi líbí :yes: Jiřinko a z čeho je hřebínek, oči, zobák a to na krku :-)) Ani nevím jak to nazvat :-D Napadá ně jen marcipán.

:yes::yes: Moc hezké!:-)

Já čekala kohouta z masa a on kohoutek sladkej:-D,ale mohla by to být i slepička ne? Je to na pohled hezký a vzhledem ke krému (máslo a ještě Hera)asi dobré a hodně krémové.:yes:;-)

Tématické fráze:
dortový korpus recept, dortový korpus, recept na dortový korpus, dortové korpusy, dortovy krem, dortové krémy, recepty na dortové korpusy, dortové korpusy recepty, dortoví korpus, recept dortový korpus, recepty na dortový korpus, forma kohout, recept na dortoví korpus, recepty dortový korpus, dortový krém recept, dortový krém, krém dortový, dortový korpus - recept, recepty dortove korpusy, recept na dortové korpusy

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, máslo, tuk hera, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu