Brambory v kyselé omáčce

lenka-m Kuchařka:

Bramborová jídla 4 názory

56

Suroviny

1 kg brambor
sůl
drcený kmín
10 dkg másla
3 lžíce polohrubé mouky
trochu vegety
4 dl zakysané smetany
1 lžíce octa
pažitka nebo zelená petržel
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a chvíli podusíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou.

  2. Chvíli povaříme a přidáme zakysanou smetanu. Omáčku dochutíme octem, přidáme nasekanou pažitku nebo petržel a nalijeme na brambory. Podle chuti přidáme sůl nebo Vegetu.

Poznámka

Podáváme se ztracenými vejci nebo i s klobásou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory v kyselé omáčce

  • Sisa Sisa(neregistrovaná)

    Každý to děla jinak. Brambory uvařím ve vodě kde dám nový koření, bobkový list. A bud tam dám vegetu a nebo bujon a trochu pepře. Pak to zaliji smetanou na vaření a mlékem s rozšlehanou moukou.Nakonec když to začne bublat tak dám ocet aby se to nezrazilo. Někdy tam přidám květák,kukuřici,bílou fazolu a nebo pro barvu nastrouhám jednu mrkev. A nejradějí máme k tomu karbanátky .:yes:
    ¨

    Odpovědět

  • ferda30 ferda30

    Rychlý a dobrý:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Irrena Irrena

    Dělám tyto brambory také, ale trochu jinak.Udělám světlou jíšku zaliji vodou,přidám nakrájené brambory, dále pak bobkový list, nové koření,samozřejmě sůl, vše uvařím do měkka, přidám šlehačku, ochutím cukrem a octem.Máme je moc rádi.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo