Krenex
Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 877 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 12,20 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krenex
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR7B
Moje poznámka
Krenex
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR7B
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno 7. 9. 2025 05:02:02
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno 6. 9. 2025 21:50:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pro nejmenší - Přesnídávka-jablečné,meruňkové a hruškové pyré
Zdenka8 před 59 minutami
Květákový mozeček
DvorMar před 2 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 10 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 10 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 10 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 10 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 10 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha
Meruzalka před 11 hodinami
Domácí nepečený medovník
Eva_H před 12 hodinami
Tématické fráze:
uchování křenu,
krenex,
domácí křenex,
jak uchovat křen,
krenex domaci recept,
jak uchovat nastrouhaný křen,
jak uchovat strouhaný křen,
zavařování křenu,
recept na křenex,
jak vyrobit krenex,
jak zavařit kren,
uchování nastrouhaného křenu,
uchovávání křenu,
křenex recept,
křenex domácí,
křen uchování,
jak uchovat čerstvý křen,
křen zavařování,
vejmrda,
křen strouhaný recepty
Suroviny:
křen,
voda,
sůl,
ocet,
olej,
cukr
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
TIP: plním do sklinek pod zaplou digestoří a takz je to bez pláče!
http://miric.unas.cz
Nastrouhal jsem ho na robotu a potom ještě mix.
Musím moc krát poděkovat za recept
Díky za supr recept.
Teda jen tak, nesterilovat...
posílám ti bodíka
A je také pravda, že jedna dávka je málo, děláváme běžně dvě......křen máme moc rádi a také se něco rozdá na košt
Utěšit mě mohly jedině slzičky v očích manželky. Jen doufám a utěšuji se, že ty její slzičky byly z lítosti a ne z ochutnávky křenu.
Děkujeme za receptík. A nápad - mixovat....to mě nikdy nenapadlo.
Je s tím trochu práce, ale výsledek stojí za to.
Ale mixovat to jde, krenex v lednici vydrží i dva roky(jen zešedne) a je báječně ostrý. Dávám ho i do křenové omáčky.