Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

Lehký a osvěžující moučník, který zvládnete připravit během chvilky. Vrství se piškoty, krém z tvarohu a nastrouhaná jablka, takže vznikne dezert, který potěší děti i dospělé a skvěle se hodí ke kávě i jako lehčí svačinka.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + závěrečné tuhnutí a odležení

60 min (60 min příprava, + závěrečné tuhnutí a odležení)

Suroviny pro 1 kus

chlebíčková forma o rozměrech 30 × 11 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 353 kJ /
3 909 kcal
Bílkoviny105,00 g
Tuky124,33 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,17 g
Sacharidy577,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V předstihu nastříháme želatinu na menší kousky a necháme nabobtnat v troše kalvádosu. Krok 2: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo. Krok 3: Přesypeme do kastrolu a přidáme krupicový i skořicový cukr, dle potřeby přilijeme vodu a rozvaříme na pyré. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 4: K rozvařenému pyré přidáme citronovou šťávu a nabobtnalou želatinu. Necháme ji rozpustit. Krok 5: Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha. Krok 6: V míse vymícháme tvaroh s moučkovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Vmícháme do chladnoucího pyré a zvolna stěrkou propracujeme. Krok 7: Část hmoty rozetřeme na dno chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií. Vyskládáme vrstvu piškotů. Opět přidáme hmotu a piškoty a takto vrstvíme, dokud nenaplníme formu. Poslední vrstvou budou piškoty. Krok 8: Celý obsah zakryjeme přečnívající folií po stranách, zatížíme prkénkem a necháme vše v chladu ztuhnout a proležet, nejlépe do druhého dne. Krok 9: Druhý den dezert vyklopíme z formy a na povrchu potřeme rozehřátou čokoládou vymíchanou se zakysanou smetanou. Dekorujeme například cukrářskými perličkami.

TIP: Jak na krásně lesklou a hladkou čokoládovou polevu

Zveřejněno 23. 2. 2015

Poznámka autora frejka55

V podstatě je to variace na tradiční šarlotu, pyré se ovšem nespojuje pudinkem, ale želatinou a zjemněné je navíc smetanovou pěnou. Výsledkem je lahodný dezert z formy na chlebíček, který leckoho příjemně překvapí.

Příprava dezertu je sice snadná a rychlá, ale přece jen se jí vyplatí zhostit s větším časovým předstihem. Složený ve formě sice v chladničce ztuhne již za cca 2 hodiny, ale je také zapotřebí, aby se v náplni patřičně rozležely a zvláčněly použité piškoty. Dětské zvlhnou takřka okamžitě, ale cukrářské už nějaký čas vyžaduji. Uložte tedy chlebíček v chladničce klidně přes noc!

A ještě jedno doporučení: V předpisu jsme nechali želatinu nabobtnat v kalvádosu, tedy pálence z jablek, která dezert fantasticky navoní. Pokud jej ovšem hodláte nabídnout dětem, potom použijte místo alkoholu vodu.

Podrobný fotopostup krok za krokem na přípravu dezertu najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/zazrak-z-formy-na-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J2ro

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J2ro

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá to úžasně :-*, určitě vyzkouším, u nás se nic sladkého neztratí :-):-K!!!

zítra vyzkouším syn má narozky tak uvidíme jak se podaří:-K

Nadja::yes:

Hezké, recept podobný běžnému piškotovému dortu, jen díky týmu profesionálů pana Frejky vypadá jako vždy luxusně;-)

Nadja: :-) Já to beru tak, že některá díla potřebují delší nastudování, aby výsledek za tu práci stál a některé vychytávky leckdy ocením i coby relativně zkušená kuchařka a pekařka.

Žížalko, ;-) ráda si přečtu něco hezkého, určitě i recepty s delším povídáním, třeba s historií receptu, pokud je to pod čarou, tedy v poznámce, ale recept jako takový mám ráda stručný, aby se podle něj dalo bez dlouhého studování okamžitě dělat.;-)

zizala:
Děkujeme :-K

Nadja: Odkdy nerada čteš? ;-) Já mám rozhodně raději delší, ale srozumitelný recept plný vychytávek:yes: než sice stručný, ale zcela nepochopitelně napsaný nebo plný chyb.

To je krása :yes::yes:

Nadja::yes:

:-O Moc hezký dezertík i fotky, jen ten postup je na mne příliš rozvláčný, nemám chuť takové recepty luštit.:-S

Obrovská nádhera, krásná fotka a lákavý dezert.

Moc pěké fotky:yes: a podobný dezert děláme,ale bez kalvádosu a skořice,určitě ho vyzkouším;-):-K

Tématické fráze:
nepečený tvarohový dezert, nepečený dezert, nepecene dezerty, recepty na nepečené dezerty, nepečené tvarohové dezerty, tvarohový nepečený dezert, nepečený jablkový dezert, tvarohový dezert s piškoty, tvarohové dezerty nepečene, tvarohové nepečené dezerty, jablkový dezert, tvarohový dezert, tvarohový dezert nepečený, dezert s tvarohem, dezerty s tvarohem, jablkové dezerty, recepty dezert s tvarohem, recept na nepečené dezerty, tvarohové dezerty, nepečeny dezerty

Suroviny:
jablko, calvados, želatina, cukr krupice, cukr skořice, voda, šťáva citronová, tvaroh měkký, cukr moučkový, smetana ke šlehání, piškoty cukrářské, čokoláda hořká, smetana zakysaná, zdobení cukrářské (pecičky)

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu