Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z pomalého hrnce

Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

10. 5. 2015 15:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.

Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.

V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.

Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

11. 5. 2015 07:15

Mám opravdu radost, že recept přišel vhod:-8 a doufám, že ho někdo brzy vyzkouší ;-)

yanull yanull

10. 5. 2015 20:19

Tento způsob musím určitě vyzkoušet :yes:. Dovolím si sem přiložit odkaz na mé osvědčené "smažení" v troubě, je to opravdu výborné a doplňuji, že samozřejmě, pokud řízky trochu večer nebo druhý den zvlhnou, stačí je dát chvíli do trouby pouze na horkovzduch a jsou opět jako čerstvé usmažené + 10 :-p:-K:yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

Bibinka Bibinka

10. 5. 2015 18:39

cathleen:Ivi, to je bezvadný nápad, ty řízky musí být asi šťavnaté a já to brzy vyzkouším, 9.bod:yes:

mysulka mysulka

10. 5. 2015 17:09

;-):yes: Ivo to je super, určitě vyzkouším:-K:-K

cathleen cathleen

10. 5. 2015 17:05

Jana Remkova: :-Dsamozřejmě, opravím, díky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2015 16:58

cathleen: recept mne zaujal, zvlášť teď, když už taky vlastním PH. Můžu se zeptat..tady..."Na každý řízek položíme plátek masa", nemá to být plátek másla?? Já tak nějak hodně podobně dělám řízky v hrnci na mléko. Nakládám je na sebe a mezi každý řízek dávám kousek másla.

cathleen cathleen

10. 5. 2015 16:55

Danca: samo, že nechutnaly jako čerstvě usmažené :-) ale obal byl pěkně pevný, netrhal se, neolupoval (nechce se mi do receptu psát - že nebyl měkký a poddajný jako hadr:-p ale nevím, jak jinak to říct)

Danca Danca

10. 5. 2015 16:44

Moje babička také pekla řízky v troubě, ale pamatuji si, že mi vadil právě ten měkký obal. Pokud ovšem v PH zůstanou řízečky opravdu pěkně křupavé, pak by to vyzkoušela...;-):-p

cathleen cathleen

10. 5. 2015 15:52

zizala: když už dělávám řízky, je jich téměř pokaždé hodně - něco mi zmizí z talíře, jen se od sporáku otočím, můžeme je mít klidně i dva dny po sobě a ještě si je manžel vezme do práce na svačinu:-D
Ale určitě to využiju, když dojede na návštěvu syn s rodinou ;-)

zizala zizala (moderátorka)

10. 5. 2015 15:48

Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě :yes:;-)

cathleen cathleen

10. 5. 2015 15:16

spagetka: píšu - že je to spíš podle kamarádky, která je snad na 130-150°C dopéká v troubě.
Příjemně mě překvapilo, že se od masa obal netrhal a nebyl úplně měkký (to se u těch řízků z trouby stává).

spagetka spagetka

10. 5. 2015 15:09

Tak to teda koukám, že i tu lze využít loudálka :-O:-O To musím vyzkoušet.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty rizek v pomalem hrnci recepty z pomalého hrnce recepty pro pomalé vaření kuchařka pro pomalé vaření hrnec pro pomalé vaření recepty recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec pomaly hrnec výborný recept recepty v pomalém hrnci řízky v ph

Suroviny: maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo

TopRecepty.cz

Řízky z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l8L