Pomazánka pikantní

Suroviny

1 velká cibule
2 hlavičky česneku
1-2 sladkokyselé okurky
15-20 dkg anglické slaniny, uzeného paprikového bůčku
1/2 balíčku pálivé papriky
1 PL oleje (ne olivový)
1-2 PL plnotučné hořčice
1/2 - 1 láhev jemného kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí.

  2. Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené sklenici vydrží až týden.

  3. Já osobně nedává 2 hlavičky česneku. Stačí 1 hlavička. Ale pokud to chce mít někdo hodně ostré a pálivé tak ty 2 jsou tak akorát.

Poznámka od kuchařky

Máme jí od přátel a ti ji říkají "Gaspačo". I když vím, že gaspačo je úplně něco jiného.

Komentáře k receptu Pomazánka pikantní

Tématické fráze: gaspačo z červené řepy gaspáčo pomazanka recept gaspačo pomazanka gaspaco gaspačo co to je pikantní pomazánka z cukety pikantní pomazánka z vysočiny pikantní pomazánka cuketová pomazánka na tousty recepty z cukety pomazánky gaspáčo z červené řepy, předkrm