

Pomazánka pikantní
Suroviny
- 1 velká cibule
- 2 hlavičky česneku
- 1-2 sladkokyselé okurky
- 15-20 dkg anglické slaniny, uzeného paprikového bůčku
- 1/2 balíčku pálivé papriky
- 1 PL oleje (ne olivový)
- 1-2 PL plnotučné hořčice
- 1/2 - 1 láhev jemného kečupu
Postup přípravy receptu
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí.
Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené sklenici vydrží až týden.
Já osobně nedává 2 hlavičky česneku. Stačí 1 hlavička. Ale pokud to chce mít někdo hodně ostré a pálivé tak ty 2 jsou tak akorát.
Poznámka
Máme jí od přátel a ti ji říkají "Gaspačo". I když vím, že gaspačo je úplně něco jiného.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 179 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pomazánka pikantní
-
Dobrá pomazánka