Salátová srdíčka s červenou řepou, jogurtovým přelivem s křenem a ořechy

maris Kuchařka: maris

Saláty 5 názorů

Suroviny

2 salátová srdíčka (nebo jeden hlávkový salát)
2 uvařené červené řepy
200 g bílého hustého jogurtu (typu řeckého)
2-3 lžíce krémového balsamica
1 lžíce jemně strouhaného křenu
hrst vlašských ořechů - opražených nasucho
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salát omyjeme, osušíme (nejlépe v odstředivce na salát) a natrháme na menší kousky.
    Červenou řepu nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, promícháme s balsamicem a necháme chvíli marinovat.

  2. Jogurt mírně osolíme a smícháme s jemně nastrouhaným křenem.

  3. Salátové lístky rozdělíme do misek, promícháme s řepou, přidáme jogurt a každou misku posypeme kousky ořechů.

Poznámka

Místo vařené řepy můžeme použít pečenou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salátová srdíčka s červenou řepou, jogurtovým přelivem s křenem a ořechy

Tématické fráze: salatova srdíčka hlávkový salát s červenou řepou salatova srdicka recept salatova srdicka salat recepty salat srdicka salát srdíčka hlavkovy salat s repou vařená červená řepa recepty salát z červené řepy vařené salát srdíčka salát z červené řepy a hlávkového salátu salatová srdíčka recepty recept salatova srdicka hlávkový salát s červenou řepou a jogurtem salát s červenou řepou a krenem hokaido s řepou a hořčicí

Zapomněl/a jsem heslo