Krémová květáková polévka s mangoldem

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 30 min 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

1/2 středně velkého květáku
1 brambor
125 ml smetany
10 listů mangoldu
hrst vyloupaného hrášku
sůl
špetka muškátového oříšku a bílého pepře
lžíce másla
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebraný na růžičky a brambor nakrájený na kostičky uvaříte do měkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujete a zjemníme smetanou.

  2. Z omytého mangoldu vykrájíte řapíky (u mladého to dělat nemusíte) a listy nasekáte na jemné kousky. Na pánvičce rozpustíte máslo, na kterém restujete mangold a hrášek, dokud se všechna voda, kterou mangold pustí, nevypaří. Restovanou zeleninu vmícháte do polévky a ochutíte dle potřeby solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Polévku podávejte s krutony, nebo opečenou bagetou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémová květáková polévka s mangoldem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: polevka s mangoldem polévka z mladého mangoldu mangold polévka polevka z mangoldu a hrasku polevka z mangoldu s noky krémová květáková polévka květáková polévka krémová e kucharka