Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Slaďoučké knedlíky plněné jahodami jsou vždy skvělé. Když je navíc přelijete jemnou omáčkou z vyšlehané smetany, vanilkového cukru a žloutku a doplníte jahodovým rozvarem, povýšíte tuto klasiku na nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 488 kJ / 1 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,36 g |
| Tuky | 15,89 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 472 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 197,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vyklepneme žloutek, přidáme vanilkový i moučkový cukr a metličkou vše vyšleháme do pěny.
Krok 2: Smetanu na plotně ohřejeme (nesmí přijít do varu) a pomalu ji přiléváme za neustálého míchání k žloutkové pěně.
Krok 3: Omáčku opět necháme prohřát zhruba 5 minut na plotně (nevaříme), odstavíme a po vychladnutí dáme ztuhnout do lednice.
Krok 4: Mezitím si vytvoříme těsto. V míse spojíme tvaroh, máslo, vejce, špetku soli, moučkový cukr a polohrubou mouku. Pozor s moukou, raději méně než více, jinak by bylo těsto moc tuhé.
Krok 5: Do vypracovaného těsta zabalíme jednotlivé očištěné jahody.
Krok 6: Knedlíky opatrně vkládáme do hrnce s vroucí vodou a necháme vařit zhruba 8 minut.
Krok 7: Omyté a nekrájené jahody prohřejeme na rozpuštěném másle. Vaříme jenom chvíli, aby jahody neztratily barvu.
Krok 8: Uvařené knedlíky servírujeme přelité smetanovou omáčkou a jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 5. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Moje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 7 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 8 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 8 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 9 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 10 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 13 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 14 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 15 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 15 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jahodová poleva na knedlíky,
jahodové knedlíky s mascarpone,
jahodová omáčka na knedlíky,
poleva na ovocné knedlíky,
smetanova poleva na knedlíky,
pudinkova poleva na knedlíky,
smetanovy přeliv na ovocne knedlíky,
vanilková poleva na knedliky,
jahodové knedlíky recept,
poleva na jahodové knedlíky,
jahodové knedlíky,
poleva jahodova na knedliky,
poleva na kynuté knedlíky,
jahodove knedliky se slehackou,
smetana na knedlíky,
smetanová poleva na ovocné knedlíky,
jahodove knedlíky s omáčkou recept,
omáčka z jahody,
smetanova poleva recept,
smetanova omačka na knedliky
Suroviny:
jahody,
tvaroh měkký,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jahody,
máslo
Komentáře (4)