Domácí tvaroh
Tvaroh má své místo ve slané i sladké kuchyni. Používáme ho jako základ pomazánek, náplně do buchet i k přípravě dezertů. V dnešní době je snadné zajít si pro něj do krámu, ale až ochutnáte ten svůj domácí, nikdy už nebudete chtít jiný.
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé mlieko, malo by byť pasterizované.
Krok 2: Ak je mlieko priamo od kravy, alebo z farmy, tak si ho možeme pasterizovať sami doma a to: zohriať na teplotu asi 70-75 °C a nechať vyhladnúť.
Krok 3: Vychladnute mlieko nechame skysnúť asi dva dni na kuchynskej linke.
Krok 4: Kto sa velmi ponáhlá, prida na liter mlieka necelú 1 lyžicu citronovej štavy, vtedy mame kyslé mlieko okamžitě.
Krok 5: Preliejeme ho do hrnca a zohrievame na teplotu asi 65 °C, čim viac kyslé mlieko zohrejeme, tým je tvaroh suchší.
Krok 6: Velmi nemiešame, len občas.
Krok 7: Akonáhle dosiahneme požadovanú teplotu, odstavime hrniec a všetko prelejeme do sítka vyloženého platnom alebo utierkou.
Krok 8: Pod sitko dame misku, srovatka (syrovátka) sa nám može zisť.
Krok 9: Tvaroh nechame odkvapkať a potom z neho mierne vytlačíme prebytočnú tekutinu, ale nie úplně!
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tvaroh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjZG
Moje poznámka
Domácí tvaroh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjZG
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
vyroba tvarohu,
výroba domácího tvarohu,
tvaroh,
výroba sýrů doma,
výroba tvarohu z kravského mléka,
jak se dela tvaroh,
tvaroh z kyselého mléka,
jak vyrobit tvaroh,
jak vyrobit tvaroh z mléka,
tvaroh výroba,
domácí výroba sýrů,
jak udelat tvaroh,
výroba domácího tvarohu recepty,
výroba domácího tvarohu recept,
výroba tvarohu bez syřidla,
výroba domácího tvarohu, recept,
recept na tvaroh,
výroba domácího tvaroh recept,
tvaroh recepty,
recepty z tvarohu
Suroviny:
mléko
Komentáře (47)