Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 757 kJ / 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,08 g |
Tuky | 50,41 g |
Vláknina | 5,68 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 877 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 61,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouky s vejcem a špetkou soli.
Krok 2: Na vále vypracujeme TUHÉ těsto (každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.)
Krok 3: Necháme odležet.
Uzeného lososa nakrájíme najemno. Krok 4: Mozzarellu nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolíme a promícháme. Krok 5: Těsto vyválíme na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypáváme moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál. Krok 6: Plát těsta rozpůlíme na dvě nestejně velké poloviny. Krok 7: Menší polovinu lehce potřeme rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládáme hromádky směsi. Krok 8: Druhou polovinou překryjeme a snažíme se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělíme nožem. Krok 9: Ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-5 minut. Krok 10: Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej. Krok 11: Cibulku nakrájenou najemno vhodíme na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujeme. Krok 12: Těstoviny vyndáváme děrovanou naběračkou a rovnou vkládáme do pánve. Krok 13: Promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme parmezán a rukolu, lehce promícháme a servírujeme. Krok 14: Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
Uzeného lososa nakrájíme najemno. Krok 4: Mozzarellu nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolíme a promícháme. Krok 5: Těsto vyválíme na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypáváme moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál. Krok 6: Plát těsta rozpůlíme na dvě nestejně velké poloviny. Krok 7: Menší polovinu lehce potřeme rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládáme hromádky směsi. Krok 8: Druhou polovinou překryjeme a snažíme se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělíme nožem. Krok 9: Ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-5 minut. Krok 10: Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej. Krok 11: Cibulku nakrájenou najemno vhodíme na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujeme. Krok 12: Těstoviny vyndáváme děrovanou naběračkou a rovnou vkládáme do pánve. Krok 13: Promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme parmezán a rukolu, lehce promícháme a servírujeme. Krok 14: Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
Zveřejněno 8. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ravioli plněné uzeným lososem a mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YR4Y
Moje poznámka
Ravioli plněné uzeným lososem a mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YR4Y
Nejnovější recepty
Borůvkové muffiny s bílou čokoládou
Přidáno před 14 minutami
Kakaová cuketová buchta jako mini zákusek
Přidáno před 11 hodinami
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté knedlíky s borůvkami jako od babičky
Přidáno před 11 hodinami
Květákové placičky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené žemle s cuketovou smaženicí
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karbenátky od Jitky
Pajkujka před 1 minutou
Krémová květáková polévka
RobertM před 1 hodinou
Zapečený sýrový květák
m.vanouskova@seznam.cz před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
alcerm před 9 hodinami
Jablková nutela
Kate86 před 12 hodinami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 12 hodinami
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 13 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 13 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 13 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 15 hodinami
Tématické fráze:
raviolli plněné uzeným,
ravioly s lososem,
ravioli s lososem,
lilek s uzeným lososem,
plněné ravioli,
plněné ravioli s lososem,
recept na plněné ravioly,
testoviny plněné uzeným,
ravioli plněné mozzarelou
Suroviny:
vejce,
mouka hladká celozrnná,
mouka hladká,
losos uzený,
sýr mozzarella,
pažitka,
cibulka jarní,
olej olivový,
parmazán,
kůra citronová,
semínka slunečnicová,
rukola
Komentáře (5)
No, kdo by to řek...
Díky
např. tady:
http://www.galbani.se/locator.cfm?pageid=2420&prod...
No, znám mozzarellu, průmyslovou mozzarellu a bůvolí mozzarellu
Ale co je to lehká mozzarella? Nevím