Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky naší maminky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

6. 4. 2009 09:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 930 kJ / 2 134 kcal
Bílkoviny125,04 g
Tuky97,15 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,68 g
Sacharidy180,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Karbanátky jsou jalovější, ale žravé. Je možné hmotu připravit den dopředu. Pečeme toto i jako takovou sekanou a dovnitř dáváme vařená na čtvrtky krájená vajíčka a párek.(Toto je množství pro nás se ženou cca z 25 dkg mletého a je z toho asi 12-14 ks obi karbanátků))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Andulinka Andulinka

11. 6. 2009 13:29

Téééda - to byla dobrota!!!:-p:-8 Hrozně se těším, až si dám tyhle výborné karboše příště, protože se mi teď do břicha kv. miminku vešly jen dva. ;-( Dávám veliký bodík!!:yes:

Lusinda79

1. 5. 2009 14:48

Dělám téměr stejně, pouze housky zvlhčím vývarem(jako moje babička) nebo mlékem, pouze cibuli strouhám, karbanátek mi prijde výraznější, ale napr. maminka cibulku lehce zesklovatí na tuku.Vašku vynikající a jalové?Spíš bych ekla vhodné i pro úplně malé jedlíky.:-*Dávám bodík.:yes:

Ivana79 Ivana79

1. 5. 2009 11:59

Takéto fašírky robila už moja babka aj mama a ani ja nepoznám iný recept,sú výborné,robievame ich so zemiakovým šalátom vždy na sviatky,Velkú noc atď.Som rada,že som recept našla aj tu.Dávam bod:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

7. 4. 2009 07:51

Květo. Proto jsou úsporné a v novém příspěvku vysvětlím proč to vzniklo a i ostatní. Tento recept je založen právě na tom, že se dává na každých 10 deka mletého 1 rohlík a tím vznikne velké množství karbanátků, kterých se dříve najedla velká horda lidí a přitom měli pocit masa. Tak je to i u jiných t¨receptů. (např. cmunda z tvrdého chleba, zelný prejt, cikáncké jitrnice, párková gulážová polévka, ale i nalívance, kočičák a ještě mnoho dalších):-//

Květa

6. 4. 2009 18:11

Prosím, není moc 5 rohlíků na 500 g masa?

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

6. 4. 2009 10:57

Děvčata . Je to mleté maso. U nás fašírku dostaneme v samošce v takovém obalu jako salám, nabo v supermarketu na platu, nebo u řezníka nám namele na počkání jakou chceme. Z vepřového, hovězího nebo napůl. Je to lepší z vepřového a nebo napůl.(UŽ JSEM UPŘESNIL V RECEPTU)

Paprika Paprika

6. 4. 2009 10:06

Jiřinko jsem na tom stejně, taky si nejsem jistá. Ale tuším, že fašírka bude asi hotová syrová sekaná. Václav nám to objasní. ;-)

Jikotka Jikotka

6. 4. 2009 09:59

Vašku,tou fašírkou myslíš mleté maso :-? Někde se totiž název fašírka říká hotové sekané:-!,no nic.....já jen aby bylo jasno...:-p:-D

Boubelinda

6. 4. 2009 09:46

určitě vyzkoušíme.:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karbanátky z mletého masa karbanátky z mletého masa recept masové karbanátky karbanátky výborné karbanátky z mletého masa karbanátky recept vyborne karbanatky fasirky z mleteho masa masové karbanátky recept masový karbanatek masove karbenatky fašírky recept recept na karbanátky karbanátek recept karbanatek vynikající karbanátky recept na vyborne karbanatky luxusní karbanátky karbenatky z mleteho masa recept karbanátky

Suroviny: maso mleté, rohlík, mouka hrubá, česnek, majoránka, vejce, paprika sušená sladká, cibule, ořech muškátový, pepř, sádlo, strouhanka

TopRecepty.cz

Karbanátky naší maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYyX